TUI fly zal strenger toezien op regels voor handbagage

Steeds meer passagiers reizen met handbagage die de officiële normen qua afmetingen en gewicht overschrijdt. Door de beperkte ruimte voor handbagage aan boord is het op vele vluchten een haast onmogelijke opdracht om al die bagage veilig op te bergen. Daardoor wordt uiteindelijk steeds vaker een deel van de handbagage noodgedwongen in het laadruim geladen, vaak tot ontevredenheid van de betrokken reiziger. Het daaruit volgende nodeloze tijdverlies is evenmin aangenaam voor de andere passagiers en houdt zelfs een risico op vertraging in. Luchtvaartmaatschappij TUI fly Benelux neemt daarom maatregelen en sensibiliseert haar reizigers.

 

Elke passagier die met TUI fly vliegt, heeft recht op 1 stuk handbagage van maximum 10 kg dat qua afmetingen 55x40x20 cm niet mag overschrijden. Het toezicht op die normen voor handbagage wordt aan de check-in niet steeds strikt uitgeoefend. Daardoor wagen veel passagiers een gokje en brengen ze grotere of zwaardere handbagage mee, erop rekenend dat deze aan boord wel zal worden toegelaten. Als teveel passagiers deze redenering volgen, ontstaat plaatsgebrek aan boord en moet een deel van de handbagage finaal in het ruim worden geborgen.

 

Daarom begint TUI fly met een sensibiliseringscampagne en brengt het haar beleid rond toegelaten gewicht en afmetingen van handbagage weer onder de aandacht. Deze campagne wordt gelanceerd op de verschillende luchthavens, op sociale media, in de brochures en in de reisdocumenten.

 

Handbagage bijhebben die aan de voorschriften beantwoordt, garandeert een snelle, efficiënte boarding zonder nodeloze vertragingen. En mooi meegenomen: lichtere bagage vermindert bovendien de uitstoot van CO2.

 

U vindt meer info op https://www.tuifly.be/nl/bagage

Gepubliceerd op 22 juli 2019