TUI breidt aanbod uit met 2 bestemmingen in de Balkan

Touroperator TUI noteert al geruime tijd een verhoogde vraag naar bestemmingen en hotels op mensenmaat en met een authentiek karakter. Om hieraan te voldoen biedt TUI 2 nieuwe bestemmingen aan in de Balkan: Ohrid (Noord-Macedonië) en Istrië (Kroatië). De Balkanregio mag zich trouwens algemeen verheugen op een sterk toegenomen interesse: Bulgarije, Kroatië, Noord-Macedonië en Montenegro  spreken veel reizigers aan om er hun vakantie in 2020 door te brengen. Daardoor zijn er op dit moment al 25% meer boekingen dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar.

 

Steeds meer reizigers kiezen hun bestemming op basis van de mogelijkheid om er volledig tot rust te komen en te herbronnen. Daardoor groeit de interesse om de platgetreden paden te vermijden en nieuwe bestemmingen te verkennen, liefst in een authentiek natuurlijk kader en met een korte vliegtijd. De Balkanlanden, gemiddeld op ongeveer 2 uur vliegen en vaak minder bekend dan de klassiekers  Spanje of Griekenland, zijn daardoor al een paar jaar in opmars. Naast het authentiek karakter van de meeste vakantieregio’s is ook het prijsgunstig aanbod een aantrekkelijk element voor de vakantieganger. Daardoor noteren de bestemmingen Bulgarije, Montenegro en Kroatië intussen al 25% meer reizigers dan dezelfde periode vorig jaar. TUI volgt de toegenomen interesse voor deze regio en biedt voor zomer 2020 twee nieuwe bestemmingen aan: Ohrid (Noord-Macedonië) en Istrië (Kroatië).

Ohrid is een unieke bestemming in het aanbod van TUI. Deze vakantieplaats ligt namelijk niet aan zee maar aan een prachtig meer. Het stadje Ohrid herbergt tal van monumenten en fotogenieke plaatsen en is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Langs de oevers van het meer heerst er een bijzonder ontspannen vakantiesfeer. De zuiverheid van het water, de prachtige uitzichten en de activiteiten op het water geven Ohrid een uniek cachet. Nog meer authentiek natuurschoon vindt de sportieve reiziger in het Nationale Park Galičica vlakbij Ohrid. De verhouding kwaliteit/prijs is een extra troef: Ohrid behoort tot de meest prijsgunstige Europese bestemmingen. TUI biedt er 8 hotels aan, alle aan het meer gelegen. Er is 1 vlucht per week, op zaterdag. De eerste vlucht is gepland op 6 juni 2020. Een pakketreis (1 week in ontbijt) kan al voor € 555 (hotel Tino op 6 juni).

Ook het Kroatische schiereiland Istrië, dat grenst aan Slovenië, is een pareltje. De prachtige kustlijn met talrijke eilanden is van een unieke schoonheid. Cultureel heeft Istrië een enorm patrimonium uit de Romeinse en de Venetiaanse tijd met cultuursteden als Pula, Rovinj en Porec met de Eufrasiusbasiliek, ook al Werelderfgoed van UNESCO. De streek is ook bijzonder in trek bij natuurliefhebbers en bij zowat elke bezoeker staan de adembenemende meren van Plitvice op het programma, een absolute must see vanuit Istrië.  Istrië herbergt zoveel natuurschoon en cultureel erfgoed dat het ook wel het Toscane van Kroatië wordt genoemd. TUI biedt er plaatse 25 hotels aan. De vluchten zijn op woensdag en zaterdag vanaf 5 april 2020. Een pakketreis (1 week in ontbijt) kan voor € 570 (hotel Rubin Sunny op 23 september)

Gepubliceerd op 26 december 2019