Met de TUI app zeker van veilig en makkelijk contact tijdens de vakantie

Met het openen van de verschillende Europese grenzen kunnen we deze zomer weer gaan reizen. Ook TUI is er klaar voor om vakantiegangers veilig en zo comfortabel mogelijk weer te laten genieten van een vakantie in het buitenland. Maar reizen zal deze zomer net even anders zijn dan we gewend zijn. Des te belangrijker dus dat men tijdens de vakantie altijd over relevante informatie beschikt en veilig en makkelijk contact met de reisorganisatie kan hebben. De TUI app biedt hierin uitkomst.

Contactloos

Met de app zijn veel zaken digitaal en dus contactloos te regelen. Zo is alle informatie over de boeking er terug te vinden, kan men via de app online inchecken voor de vlucht en staat ook de digitale boardingpass in de app. Printen van reisdocumenten en tickets is dus niet nodig en maakt fysiek contact op de luchthaven onnodig. 

Bestemmingsinformatie en transfertijden
Om ook op de luchthaven van aankomst fysiek contact zoveel mogelijk te vermijden, worden geen enveloppen met bestemmingsinformatie meer uitgedeeld. Hotel- en bestemmingsinformatie is steeds te vinden in de app, net als de excursiemogelijkheden op de bestemming. Via de app zijn excursies heel eenvoudig te boeken. Daarnaast vermeldt de app twee dagen voor vertrek de actuele ophaaltijden voor de retourtransfer naar de luchthaven en is deze zelfs live te volgen. 

Digitale reisleiding
Via de Guide Online-functie is er 24/7 digitale reisleiding beschikbaar. Deze functie kan gebruikt worden vanaf de dag van aankomst. Bij vragen stuurt men via de app eenvoudig een bericht dat binnen het uur en altijd in de eigen taal wordt beantwoord. TUI merkt overigens dat het principe van weleer, waarbij de reiziger zich moest aanpassen aan het bezoekuur van de reisleiding, niet langer toereikend is. 24/7 contact en vanop elke plaats, zelfs vanuit de strandzetel, wordt door de reiziger van vandaag als het nieuwe normaal beschouwd. Bij TUI is het een absolute prioriteit om aan deze behoefte te kunnen voldoen. 

Direct en snel contact
Mocht er onverhoopt iets gebeuren op de bestemming, dan wordt men via pushberichten in de app continu op de hoogte gehouden van de meest recente stand van zaken. Er kan zo ook, indien nodig, snel gehandeld worden. 

Digitalisering steeds belangrijker, ook op reis
Met alle functionaliteiten die de app biedt,  voorziet TUI in een duidelijke behoefte. Uit eerder onderzoek dat TUI liet uitvoeren door onderzoeksbureau Panel Inzicht blijkt dat 77% van de ondervraagden graag alle praktische informatie over hun reis terug wil vinden in een app, waarbij 69% aangeeft dat zij daarin ook hun digitale reisdocumenten willen bewaren. Een grote meerderheid dus, die ook via een app wil inchecken (70%), bekijken wat er te doen is op vakantie (73%) en extra’s wil regelen (62%). Dit geldt niet alleen voor de jongere reizigers, want ook 53% van de 60- tot 80-jarige reizigers wil een dergelijke app. 

Gratis te downloaden
De TUI app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.
En alle informatie over de TUI app is hier te lezen:
https://www.tui.be/nl/tuiapp

Gepubliceerd op 26 juni 2020