Medewerkers trekken eerste TUI-vlucht op gang

Grootste Belgische toerismespeler heet voortaan TUI

30 TUI-medewerkers hebben vanochtend een vertrekkensklare Boeing 737-800, met bagage en brandstof, met een touw over het tarmac van Brussels Airport getrokken. Vlucht TB1(111) van Brussel naar het Spaanse Malaga is de eerste die wordt uitgevoerd onder de nieuwe naam TUI. Het voorttrekken van een vliegtuig in deze omstandigheden was niet alleen een huzarenstukje, het is ook een Belgische primeur. Het symboliseert de ambities van de grootste toerismegroep in België, TUI investeert fors in kantoren en het internet om het boeken van een vakantie gemakkelijker en aangenamer te maken.

Het trekken van een operationele lijnvlucht, minuten voor het vertrek, is gedurende maanden voorbereid en bleef tot het laatste moment een verrassing voor de passagiers. TUI wil met deze actie onderstrepen dat het verder bouwt op het succes van Jetair en dat het zich met al zijn medewerkers letterlijk en figuurlijk blijft inzetten voor het vakantieplezier van meer dan 2 miljoen reizigers. De nieuwe naam zal mensen ook helpen om makkelijker de weg naar TUI te vinden, zowel via de reisagenten als online. Want welk kanaal de reiziger ook kiest, hij kan rekenen op dezelfde scherpe prijs en service.

CEO van TUI Western-Europe Elie Bruyninckx: “De manier waarop de Belg zijn vakantieplannen vormgeeft, is sterk veranderd. Vanuit die realiteit hebben wij onze strategie gevormd. Met TUI – met de nieuwe naam en aanpak – willen wij iedereen tonen dat wij staan voor zorgeloos reizen. Wij zijn geen doorgeefluik voor hotelkamers of vliegtuigstoelen, maar wij regelen ook alles rond die reis. Ook als er iets onverwachts gebeurt, nemen wij onze verantwoordelijkheid.”

TUI zet daarbij in op het internet én op zijn kantorennet. Het aanbod aan bestemmingen en hotels op de websites wordt uitgebreid en TUI garandeert de laagste prijs op de zogenaamde prijsvechtershotels, hotels die je via boekingssites kan reserveren.

Tegelijk gaat de expansie van het kantorennet door: van 68 begin dit jaar, over 96 vandaag, naar 130 over 2 jaar. Alle bestaande kantoren worden volledig heringericht.

Zowel de touroperator TUI als de luchtvaartmaatschappij TUI fly zijn al sinds 2001 een deel van de TUI-groep en nemen nu ook de naam over. Dankzij de slagkracht van de grotere groep heeft de Belgische luchtvaartmaatschappij haar vloot kunnen uitbouwen tot 24 toestellen, inclusief de ultramoderne Boeing 787 Dreamliner. Met meer afreismogelijkheden en nieuwe bestemmingen is reizen toegankelijker en democratischer geworden voor de Belg. Het aantal medewerkers van TUI in België groeide sinds 2001 van 400 tot 2.080 vandaag. TUI heeft de ambitie om met hen te blijven groeien in België.

Gepubliceerd op 20 oktober 2016