Meer bestemmingen, meer capaciteit, extra vliegtuig

Voor het komende winterseizoen breiden touroperator TUI en luchtvaartmaatschappij TUI fly het aantal bestemmingen in Oostende uit van 16 naar 20. Zo kan je vanaf de paasvakantie vanuit Oostende vliegen naar Ibiza en Almeria, Kreta en Faro. Ook komt er een tweewekelijkse vlucht naar de Turkse stad Eskişehir. In totaal voorziet TUI 11% meer capaciteit voor reizigers tegenover het vorige zomerseizoen.

Wie volgende zomer vanuit Oostende op vakantie wil vertrekken, heeft keuze uit maar liefst 20 bestemmingen, een record. Op Rome na blijven alle bestemmingen van vorige zomer in het aanbod, en worden zij aangevuld met een eerste Portugese bestemming (Faro), 2 extra bestemmingen (Ibiza en Almeria) in Spanje, Kreta en de Turkse stad Eskişehir. Alicante, Malaga en Mallorca krijgen een extra vlucht per week.

Om die extra vluchten te kunnen uitvoeren, komt er in Oostende - naast twee moderne TUI fly 737-800 toestellen - alvast een Embraer E-jet bij, die de helft van de tijd vanuit Oostende en de andere helft vanuit Antwerpen zal opereren.

TUI kiest er bewust voor om vanuit de vijf grootste luchthavens van België vakantiebestemmingen aan te vliegen. De touroperator wil haar reizigers zo de mogelijkheid bieden om vanuit een luchthaven in de buurt op reis te vertrekken. Eerder dit jaar vierde TUI de 20ste verjaardag van de eerste vlucht vanuit Oostende. In die twee decennia breidde het aantal vluchten en bestemmingen stelselmatig uit.

Wie zijn vlucht wil boeken, kan dat op www.TUIfly.be

Bestemmingen + frequenties:

  • Spanje: Ibiza (2x per week); Mallorca (4x per week); Alicante (5x per week); Malaga (4x per week); Barcelona (3x per week); Tenerife (3x per week); Gran Canaria (3x per week); Almeria (2x per week)
  • Turkije: Izmir (2x per week); Antalya (3x per week); Bodrum (2x per week); Eskişehir (2x per week)
  • Bulgarije: Burgas (2x per week); Varna (2x per week)
  • Frankrijk: Nice (2x per week)
  • Griekenland: Chania (2x per week); Heraklion (2x per week); Kos (2x per week); Rhodos (2x per week)
  • Portugal: Faro (2x per week)

 

Gepubliceerd op 26 oktober 2016