TUI evacueert z'n reizigers uit Gambia door negatief reisadvies

Op dinsdagavond 17 januari heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Gambia aangepast. Er worden onregelmatigheden verwacht rondom de machtsoverdracht van het presidentschap in Gambia. Dat kan onveilige situaties opleveren voor de in het land aanwezige vakantiegangers.

Dit aangepaste reisadvies raadt alle niet noodzakelijke reizen naar Gambia af, wat betekent dat het land, zolang het aangepaste reisadvies geldt, niet geschikt is als toeristische bestemming. De veiligheid van onze reizigers gaat voor alles en daarom brengen wij geen nieuwe vakantiegangers naar Gambia toe. Ook hebben wij besloten de reizigers die al ter plaatse zijn, vervroegd naar Belgiƫ terug te vliegen. Er wordt daarvoor morgen een extra TUI fly vlucht ingezet om hen naar huis te vliegen.

TUI Belgium heeft op dit moment 225 vakantiegangers in Gambia. Een minderheid van 56 verblijft in een hotel. De overige passagiers hebben alleen een ticket geboekt.

Mensen die nog moeten vertrekken, kunnen kosteloos omboeken of annuleren tot en met het vertrek van 31 januari. We houden de situatie nauwlettend in de gaten en volgen het advies van Buitenlandse Zaken op. Wij zullen pas weer op Gambia vliegen op het moment dat het reisadvies dit weer mogelijk maakt en vakantiereizen niet meer worden afgeraden.

Gepubliceerd op 18 januari 2017