Naar de Caraïben voor dezelfde prijs als naar Griekenland

Atypisch voor de maand augustus

Dit jaar kozen veel Belgen voor traditionele Europese bestemmingen zoals Griekenland, Portugal of Italië. Deze bestemmingen zijn als gevolg zo goed als volgeboekt voor de maand augustus. De Caraïben daarentegen, waar het momenteel laagseizoen is, hebben nog een groot aantal kamers in promotie beschikbaar. De prijzen voor de Caraïben liggen zelfs in de lijn van die voor Europese bestemmingen.

Een aantal Europese bestemmingen zijn al een hele tijd volzet voor de maand augustus. Hoteliers zijn daarom eerder terughoudend om promoties aan te bieden voor hun laatste kamers. Dit is een uitzonderlijke situatie, gezien de last minutes voor deze bestemmingen in het verleden zeer uitgebreid waren, en deze zomer quasi onbestaand zijn.
 
In de Caraïben valt het hoogseizoen in de winter, waardoor er in de zomer nog een groot aantal kamers beschikbaar zijn. Hoteliers werken dus graag mee om mooie kortingen aan te bieden.
Bovendien zijn ook de vluchtprijzen naar de Caraïben bijzonder voordelig. Deze combinatie zorgt voor een nooit eerder geziene situatie. Bij TUI, de grootste reisorganisator van België, boek je een reis van één week in augustus naar de Dominicaanse Republiek voor €749 (met vertrek vanuit Brussel en in een all inclusive viersterrenhotel). Dezelfde prijs betaal je voor het meest prijsgunstige aanbod voor een gelijkwaardig hotel in Griekenland.
 
Het aanbod in de Caraïben is groot, want ook andere bestemmingen bevestigen deze trend. Je vindt een vakantie naar Cuba vanaf €849 (-45%) en naar Jamaïca vanaf €1099 (-45%) per persoon.
Een unieke kans voor late beslissers om een exotische vakantie te beleven tegen de prijs van een vakantie in Europa.
 
Luchtvaartmaatschappij TUI fly vliegt 5 keer per week vanuit  Brussel naar de Dominicaanse Republiek, en twee keer per week naar Cuba en Jamaïca.

Gepubliceerd op 14 juli 2017