Tienduizenden Belgen vinden deze zomer de weg terug naar Turkije

Na een voorzichtige seizoenstart kent Turkije terug een sterke heropleving met 20% meer boekingen. De vakantiebestemming biedt uitzonderlijke promoties aan in kwaliteitsvolle hotels. Deze prijs-kwaliteitsverhouding is uiteraard interessant voor de vakantieganger. Turkije maakt een sterke comeback: tienduizenden Belgen brengen er deze zomer hun vakantie door. TUI verhoogt de vluchtfrequentie op Turkije voor vertrekken in augustus en voorziet op die manier 1500 extra seats.

De Belg die z’n vakantie vroeg in het boekingsseizoen vastlegde, koos vooral voor traditionele Europese bestemmingen zoals Spanje of Griekenland. Op die manier raakten de populaire Europese bestemmingen snel volgeboekt. Op de last minute markt scoort Turkije veruit het best qua beschikbaarheid en prijs, treedt uit de schaduw en tekent een spectaculaire groei op qua boekingen. TUI, marktleider in België, stelt intussen een algemene groei van 20% vast op Turkije ten opzichte van zomer 2016.

Turkije klom naar de derde plaats in het lijstje van favoriete vakantiebestemmingen van de Belg, na Spanje en Griekenland. Na een te voorzichtige seizoenstart werkten de Turkse hoteliers mee om mooie promoties aan te bieden voor deze zomer. Het land staat bekend om z’n moderne hotelinfrastructuur en een kwaliteit die perfect voldoet aan de eisen van zowat elk type vakantieganger. Door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en de grote last minute beschikbaarheid verschuift Turkije van ‘alternatief voor Europa’ naar ‘eerste keus’.

Om aan de groeiende vraag te blijven beantwoorden, voldoet het voorziene aantal vluchten niet meer. TUI besloot daarom om de vluchtfrequentie voor Antalya, Bodrum en Izmir te verhogen. Alleen al voor de maand augustus worden op die manier meer dan 1500 seats toegevoegd.

Gepubliceerd op 3 augustus 2017