TUI fly groeit fors

TUI fly rekruteert 250 airhostessen, stewards, piloten en ingenieurs

 
TUI fly, de tweede grootste Belgische luchtvaartmaatschappij, breidt het komende zomerseizoen het aantal bestemmingen fors uit en verhoogt ook de vluchtfrequenties. Daardoor zal TUI fly, dat pas in 2004 startte, meer dan 200 nieuwe collega’s aanwerven en zo binnenkort 1400 mensen te werk stellen. En ook de vloot wordt uitgebreid: er komen 5 fabrieksnieuwe toestellen bij, zodat TUI fly met in totaal 33 eigen toestellen zal vliegen.

TUI fly kondigde eerder aan dat het zijn netwerk dit jaar met 15 nieuwe lijnen uitbreidt. Hierdoor stijgt ook het aantal stoelen met 17%. Vijf nieuwe lijnen vertrekken uit Brussels Airport en tien uit de regionale luchthavens. TUI fly is de enige maatschappij die vluchten uit alle Belgische luchthavens aanbiedt.
 
De luchtvaartmaatschappij maakt er ook een prioriteit van om die vluchten met duurzame en energiezuinige toestellen uit te voeren. Dit voorjaar voegt TUI fly vier 737-MAX toestellen, het nieuwste vliegtuigtype van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, en een tweede Dreamliner aan zijn vloot toe. Hiermee beschikt TUI fly over de jongste Belgische vloot.
 
Door de groei van het aanbod kan TUI fly 247 nieuwe collega’s aanwerven, waarvan 160 airhostessen en stewards, 64 piloten en 23 ingenieurs. In 2017 kwamen er ook al 330 medewerkers bij.
De piloten die nu  aangeworven zullen worden, moeten ervaren zijn. De Captains die onder Belgisch contract worden aangeworven, kunnen meteen voor minstens 5 jaar voltijds aan de slag.
Voor de job van cabin crew member is geen ervaring in de sector vereist. TUI fly voorziet een intensieve interne opleiding van 8 weken. Een diploma secundair onderwijs en een goede kennis van het Frans en het Engels zijn de voornaamste vereisten.
Meer info over de vacatures vindt u op https://corporate.tui.be/nl/jobs/cabin-cockpit-crew.

 

TUI fly, actief sinds 2004, is de 2e luchtvaartmaatschappij in België en vervoert jaarlijks 3,7 miljoen passagiers. Haar netwerk telt 187 routes et verbindt 111 luchthavens. Als enige luchtvaartmaatschappij in België biedt ze vluchten aan uit alle Belgische luchthaven (Brussel, Oostende, Antwerpen, Charleroi en Luik). Ze stelt momenteel 1150 medewerkers te werk. TUI fly maakt deel uit van TUI Group, waarvan een vloot van meer dan 150 vliegtuigen een van de grootste in Europa is.

 

TUI fly ZOMER 2018: 15 nieuwe lijnen en extra capaciteit

Uit Brussels Airport
Nieuw: Thassos (Kavala) en Lesbos brengen het aantal bestemmingen op de Griekse eilanden op 15.
Nieuw: 2 bestemmingen op de Nederlandse Antillen, Curaçao en Aruba, worden aangevlogen door de Boeing 787 Dreamliner.
Nieuw: Valencia, de 17de Spaanse bestemming vanuit Brussel. Spanje blijft veruit de favoriete reisbestemming bij de Belgen en de populariteit groeit nog altijd.
Djerba (Tunesië) en Luxor (Egypte), 2 bestemmingen die TUI fly deze winter heropstartte, zullen ook tijdens zomer 2018 Belgische reizigers met TUI fly ontvangen. Met Luxor, bekend als startpunt van de cruises op de Nijl, wordt toeristisch Egypte zo weer volledig aangeboden (Hurghada, Sharm el Sheikh en Marsa Alam).
 
Uit Antwerpen
Nieuw: Firenze (Italië)
 
Uit Oostende
Nieuw: Enfidha wordt verlengd, Djerba wordt toegevoegd.
Nieuw: een nieuwe lijn naar het Griekse eiland Corfu
Nieuw: Hurghada en Sharm El Sheikh (Egypte). Alicante (Spanje) wordt uitgebreid met een extra vertrekdag (vrijdag).
 
Uit Charleroi
Nieuw: TUI fly zal 2x/week Charleroi verbinden met Djerba en Enfidha (Tunesië).
De lijn met Murcia (Spanje), deze winter al opgestart, wordt volgend zomerseizoen verlengd.
 
Uit Luik
Nieuw: Kayseri (Turkije)
Nieuw: Enfidha en Djerba worden in juli en augustus 1x/week uit Luik aangevlogen.
 
 
Meer info op www.tuifly.be.

 

 

Gepubliceerd op 8 januari 2018