Zomer 2018: Kleinschalige hotels +15%

De mogelijkheid tot rust en herbronning zijn steeds meer doorslaggevend bij de keuze van de vakantiebestemming. Dat blijkt uit onderzoek van TUI. De grootste vakantiegroep in België noteert deze zomer een opvallende stijging van het aantal boekingen voor "small & friendly" accommodaties, hotels met doorgaans niet meer dan 50 kamers.

 

Uit analyse van de boekingen tijdens/voor de zomermaanden merkt TUI dat een toenemend  aantal mensen  zich laat inspireren door kleinschaligheid (+15%). Dit is opmerkelijk  want  grootschalige hotels met veel faciliteiten waren jarenlang in opmars bij het Belgische publiek. Concepten met een duidelijk profiel zijn overigens systematisch meer in trek: uitgesproken sport- en animatiegericht zoals TUI Magic Life, ‘koppels’-hotels met idyllische setting zoals TUI Sensimar of met het hele gezin in een designappartementen onder het concept TUI Time To Smile .

Een formule die sterk in de lift zit, is het ‘small & friendly’ concept:  kleinschalige hotels met maximum 50 kamers die gemoedelijke gezelligheid uitstralen. Hier wordt extra aandacht besteed aan een kalme sfeer, een rustige ligging, een persoonlijke service en een authentieke keuken. Deze hotels worden vooral gekozen door koppels.

TUI merkt op dat een toenemend aantal hotels hun imago op die waarden afstemmen: ze investeerden de voorbije jaren extra in de aanleg van tuinen en buitenterrassen en in de verfijning van de keuken, eerder dan in bijvoorbeeld glijbanen, ruime buffetten en animatie.

De “small & friendly” hotels zijn vooral aanwezig in Griekenland, gevolgd door Italië en Portugal. Ook in Spanje begint deze trend te bewegen.

Gepubliceerd op 23 juli 2018