Duurzaam trainingsprogramma voor 300 leraren in Mexico

TUI Care Foundation, partner van Rainforest Alliance

TUI Care Foundation, de stichting van TUI Group, is onlangs in samenwerking met Rainforest Alliance in Mexico een trainingsprogramma gestart voor zo’n 300 leraren. Het programma is een nieuw project van de TUI Care Foundation Junior Academy en biedt leraren uit de populaire toeristische regio Riviera Maya diverse tools en trainingen op het gebied van duurzaam toerisme, klimaatverandering en biodiversiteit. Het programma stelt hen in staat de volgende generatie te onderwijzen over het belang van het beschermen van de natuur en het duurzaam ontwikkelen van de regio.

Vorming van de generatie van morgen
Thomas Ellerbeck, voorzitter van de Board of Trustees van TUI Care Foundation licht toe: “In Rainforest Alliance hebben we een partner gevonden die net als wij gelooft in de kracht van onderwijs. Door de leraren van vandaag te ondersteunen helpen we de generatie van morgen op te leiden tot de toekomstige leiders van hun gemeenschap. Leiders die doordrongen zijn van het belang van het beschermen van de natuur en die werken aan een duurzame ontwikkeling van hun leefomgeving.”

Bewustwording
Riviera Maya is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Mexico. Dit jaar verwacht de regio zo’n vijf miljoen bezoekers. Toerisme is dan ook een belangrijke bron van inkomsten. Om er zeker van te zijn dat de lokale gemeenschap ook in de toekomst ervan kan blijven profiteren, moet men zich ervan bewust zijn dat er op een duurzame manier met de karakteristieke natuur en cultuur moet worden omgegaan. En er is genoeg om goed voor te zorgen in dit meest dicht beboste gebied van het land met verschillende UNESCO werelderfgoederen en het op een na grootste koraalrif ter wereld.

Start met 10 scholen
Maria Ghiso, Education Program Manager van Rainforest Alliance is blij met het partnership met TUI Care Foundation: “Door deze samenwerking kunnen we onze milieueducatie uitbreiden en verder bouwen aan de bewustwording over duurzaamheid.” Bij de start van het Junior Academy programma zijn leraren van 10 scholen met de training begonnen. Gezamenlijk wordt er gekeken hoe dit verder kan worden uitgebreid. Uiteindelijk zullen er zo’n 300 leraren getraind worden waarmee meer dan 6.200 leerlingen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar bereikt worden.

 

Over TUI Care Foundation

Voortbouwend op het potentieel van het toerisme als motor voor wat een land te goede kan komen, ondersteunt de TUI Care Foundation partnerschappen en projecten die nieuwe kansen creëren voor de jonge generatie en bijdragen aan bloeiende bestemmingen over de hele wereld. De TUI Care Foundation verbindt vakantiegangers met goede doelen. Dit fonds creëert onderwijs- en opleidingsinitiatieven om perspectieven te bieden voor jongeren, de natuurlijke omgeving op vakantiebestemmingen te beschermen en een duurzaam levensonderhoud te voorzien waar lokale gemeenschappen nog meer van het toerisme kunnen profiteren. TUI Care Foundation werkt wereldwijd en is lokaal actief. Het bouwt voort op sterke partnerschappen met lokale en internationale organisaties om een ​​zinvolle en langdurige impact te creëren. Voor de TUI Care Foundation zijn transparantie en een efficiënt gebruik van fondsen van het grootste belang. Daarom gaat 100% van de donaties naar partners en projecten. Alle operationele kosten van de stichting worden door TUI gedekt. TUI Care Foundation werd in 2011 opgericht door TUI, de grootste toeristische onderneming ter wereld, en is gevestigd in Nederland.

Gepubliceerd op 12 september 2018