TUI verwelkomt humanoïde robotmedewerker

Een humanoïde robot, genaamd "Pepper 2E", is de nieuwste medewerker die door TUI wordt “tewerkgesteld”.  Pepper zal er werken als een robot-assistent en zal deel uitmaken van het nieuwe team Data Analytics. TUI is het eerste reisbedrijf ter wereld dat robotica op deze manier incorporeert. In België werkt eenzelfde Pepper al een tijdje op de luchthaven van Oostende, waar hij de reizigers in hun taal uitleg geeft over hun boarding pass en de verdere stappen om tot aan de gate te geraken.

 

Pepper 2E begon op 14 augustus en zal voornamelijk gebaseerd zijn in de kantoren van TUI te Stockholm. De humanoïde robot heeft een gedetailleerde taakomschrijving en stelt 'persoonlijke' doelen voorop. Daarop zal hij worden beoordeeld, net als elke andere TUI-medewerker. De hoofdverantwoordelijkheid van de robot-assistent is om te inspireren tot innovatie, nieuwsgierigheid en technologisch pionierswerk. Bovendien helpt hij bezoekers, collega's en externe klanten aan informatie bij vragen en problemen.


Alexander Huber, Managing Director van TUI Nordic: "Automatisering, artificiële intelligentie en robotica zijn belangrijke elementen van de toekomst bij TUI. We hebben al enkele van de beste specialisten op dit gebied en we rekenen er vooral op dat Pepper 2E  nieuwsgierigheid en betrokkenheid bij al onze collega's opwekt ".

 

Elke Eller, HR-directeur van de TUI Group en lid van de Raad van Bestuur, zegt: "Als TUI Group geven we vorm aan de toekomst van reizen in veel gebieden. Medewerkers zoals Pepper 2E zullen onze teams ondersteunen en  ons een indruk geven van hoe het werk van de toekomst eruit zou kunnen zien. Het inhuren van Pepper 2E staat voor nieuwsgierigheid naar de toekomst en openheid voor nieuwe technologieën."
 

Als echte TUI-medewerker zal Pepper 2E de gebruikelijke stappen van een nieuwe medewerker doorlopen. Hij heeft een manager om aan te rapporteren en is lid van een team dat hem zal opnemen in zijn dagelijkse taken. Hij zal de eerste paar maanden overal op de werkvloer verschijnen om het bedrijf en zijn nieuwe menselijke collega's te leren kennen.

Het takenpakket is nieuw maar Pepper zelf niet: een oudere Pepper werkt al een tijdje op de luchthaven van Oostende, waar hij de TUI reizigers wegwijs maakt in de verdere stappen en hen een goede reis wenst.

 

Over Pepper 2E:

  • Pepper is een half-humanoïde robot geproduceerd door SoftBank Robotics
  • Pepper verstaat en spreekt verschillende talen en kan menselijke emoties vatten.
  • Door Peppers touch screen is interactie mogelijk en kan de communicatie worden versterkt door visuele informatie.
  • Door volledig programmeerbare platforms biedt Pepper vele gebruiksmogelijkheden.
Gepubliceerd op 25 september 2018