Belg plant zomervakantie almaar gerichter en vroeger

VROEGBOEKINGEN MET 60% GESTEGEN OP 5 JAAR TIJD

 

Voor onze zomervakantie weten we steeds beter waarheen we willen reizen en hoe we willen verblijven. Daardoor leggen we onze reis steeds vroeger vast. Het aantal zomervakanties dat voor nieuwjaar al wordt geboekt, is de voorbije 5 jaar met meer dan 60 procent gestegen.

En omdat we heel precies weten waar we die vakantie willen spenderen en wat we willen beleven, is het vakantie-aanbod nog nooit zo ruim geweest. Bij TUI, de grootste toerismegroep in België, kan de vakantieganger uit een recordaantal hotels kiezen. En ook de mogelijkheden om te vertrekken en terug te keren, waren nog nooit zo uitgebreid. 

 

Vijf jaar geleden boekten slechts 15 op de 100 Belgen hun zomervakantie voor nieuwjaar. Vandaag is dat al een kwart, een stijging dus van 66%. Daarmee maakt ons land een inhaalbeweging tegenover andere Europese landen. Liefst 40% van de Britten bijvoorbeeld weet al voor de jaarwissel met zekerheid waar hij volgende zomer op vakantie gaat. Belgische touroperators zijn verplicht de vroegboekingen aan te moedigen om de Belgische reiziger de vakantieplek, kamer en reisdata van zijn keuze te laten boeken binnen zijn budget. Daardoor zijn er elk jaar opnieuw scherpe vroegboekvoordelen zoals een gratis transfert naar de luchthaven (uitgebreide lijst van voordelen onderaan deze mail).

 

Bovendien wil de Belgische vakantieganger steeds meer een vakantie op maat. De specifieke verwachtingen van gezinnen met kinderen, koppels op zoek naar rust of jongeren die vooral avontuur willen, zorgen voor een omwenteling in de vakantiesector. Concepthotels boomen, andere hotels verfijnen én specialiseren hun aanbod. Voorbeelden hiervan zijn ‘TUI Sensimar’, enkel voor volwassenen op zoek naar rust en herbronning, ‘TUI Family Life’ hotels waar gezinnen met kinderen centraal staan tot ‘TUI Magic Life’ met sport- en animatieprogramma’s voor jongeren. Bij TUI vertaalt zich dat in het hoogste aantal aangeboden hotels ooit. Zo heeft de reiziger de keuze uit liefst 1.641 hotels.

 

Tot slot groeit ook de groep die ervoor kiest om vanuit een regionale luchthaven te vertrekken. Populaire vakantieregio’s zoals de Costa Blanca, Costa del Sol, Ibiza, Corfu of Enfidha (Tunesië) worden frequenter en vanuit steeds meer regionale luchthavens aangevlogen.

 

Welke specifieke voordelen zijn gelinkt aan vroeg boeken?

  • Gratis transfert naar de luchthaven (heen & terug) voor de eerste 5000 boekingen
  • "Boek-nu" korting op de vlucht waardoor de totale korting kan oplopen tot 700 euro per persoon. In normale omstandigheden vermindert dit bedrag naarmate de vlucht wordt gevuld.
  • Een “Vroegboek” korting van de hotelier loopt tot maximum eind februari.
  • “Kinderen gratis”: 2000 kinderen reizen gratis met de ouders tijdens schoolvakanties
  • “Tweede persoon gratis”: 80 hotels bieden in laagseizoen een beperkt aantal kamers aan waarbij slechts 1 persoon betaalt.

 

Naast financiële voordelen geldt er ook een vroegboekgarantie: Voor alle boekingen t.e.m. 9 januari heeft elke reiziger de garantie dat zijn vliegvakantie in last minute niet goedkoper wordt. 28 dagen voor afreis vergelijkt TUI automatisch de prijs bij boeking en de prijs in last minute. Indien de reis goedkoper is geworden, wordt het prijsverschil teruggestort. De reiziger hoeft hier zelf niets voor te ondernemen.

 

Daarnaast heeft de reiziger bij TUI 3 algemene garanties:                              

Garantie laagste prijs in België: wie een identieke reis vindt bij een andere aanbieder tegen een lagere prijs krijgt bij TUI de aangepaste prijs met een extra bonus van €50 per dossier. Hiervoor moet de reis minstens 91 dagen voor afreis worden geboekt.

Omboekgarantie: wie vroeg boekt en nadien zijn reisbestemming toch liever verandert, kan dit eenmalig en tot 28 dagen voor afreis doen zonder wijzigingskosten. 

We-lossen-het-op garantie: Bij vragen of problemen kan de reiziger rekenen op de 24/7 service.

Niet-tevreden-geld-terug garantie: Indien het hotel niet voldoet aan de beschrijving, wordt er binnen de 48 uur een oplossing gevonden of wordt de gehele reis vergoed.

Gepubliceerd op 5 november 2018