TUI zet in op sport en gezondheid op vakantie

“Een gezonde geest in een gezond lichaam”  is voor vele mensen vandaag de dag een absoluut streefdoel. Anderzijds hebben we alsmaar minder tijd  en worden veel gezonde voornemens gekoppeld aan de vakantieperiode. Deze trend is TUI niet ontgaan: het TUI Sports aanbod omvat vooral kant-en-klare sportpakketten op maat van de sporter of supporter. Eén klik verwijderd van een unieke sportvakantie.

 

Een van de meest populaire sporten in België is zonder twijfel het wielrennen. Met duizenden zijn ze in ons land, de amateurfietsers die, goed uitgerust, langs Vlaamse wegen op hoog tempo hun kilometers afwerken. Ze zijn een vertrouwd beeld geworden, bijlange al niet meer enkel op zondag. Heel apart bij wielrennen is ook de diversiteit qua leeftijd: naast jonge mensen zijn ook veel 40- of 50-plussers aangetrokken tot de wielersport die minder belastend is voor de gewrichten dan pakweg voetbal of lopen. Het circuit van de wielertoeristen is een aparte maar heel aantrekkelijke wereld: het fietsen houdt hen fit en vriendschapsbanden worden gesmeed. Voor steeds meer mensen wordt fietsen een vrijetijdsbesteding waar ze zeer veel waarde aan hechten. Zo belangrijk zelfs dat velen het ook op vakantie willen beleven.

Dat sportactiviteit op vakantie een reële behoefte is, bewijst het stijgend succes van de  fietsprogramma’s in Zuid-Spanje: TUI noteert elk jaar 15% meer vakantiegangers voor een exclusief fietsprogramma. Op deze volledig begeleide reis worden alle organisatorische zorgen de wielersporter uit handen genomen zodat hij zich enkel hoeft te concentreren op zijn sport: met andere wielerfanaten fietsen in een uniek landschap.

In de Spaanse badplaatsen Calpe en Mojacar werden TUI Cycling Centers opgericht. TUI Sports runt er deze centra in samenwerking met Bidong, dat alle logistiek ter plaatse op zich neemt.

Waarom die 2 badsteden? Calpe is door het uitdagend parcours al jaren bijzonder populair bij professionele teams. Mojacar is dan weer toegankelijker en daarom de ideale bestemming voor een eerste fietsvakantie. De hotels waar men logeert, zijn volledig ingesteld op fietstoerisme: ze hebben alle faciliteiten qua comfort voor de fietser en qua veiligheid van de fietsen.

Onder begeleiding van Belgische gidsen en in 3 verschillende niveaugroepen wordt er op de best mogelijke manier gefietst of getraind in het prachtige Spaanse landschap. Je eigen fiets wordt met professioneel transport ter plaatse gebracht en elke dag is er een uitgebreide bevoorrading voorzien zodat je alleen hoeft te denken aan fietsen en genieten. Zo kan de fietser zich optimaal voorbereiden op het fietsseizoen of die speciale toertocht.,

Praktisch: de fietsvakanties gaan door van februari tot en met oktober op vaste afreisdata. Men verblijft  telkens 8 dagen ter plaatse en werkt er een vast fietsprogramma af. Zowel individuele fietsers als groepen nemen deel aan het programma. Een fietsvakantie van een week kan al worden gereserveerd vanaf € 689 per persoon in half pension, het volledige fietspakket (fietstransport, begeleiding en bevoorrading) inclusief.

Naast Calpe en Mojacar wordt er ook op Mallorca en op de verrassende fietsbestemming Cyprus een uniek TUI Sports fietsprogramma aangeboden.

Ook andere sporten, actief en supportersreizen, komen aan bod en winnen aan populariteit: marathon, triatlon, yoga en voetbalreizen naar Spanje en Engeland vervolledigen het aanbod.

Meer info: www.tui.be/sportvakanties

Gepubliceerd op 28 oktober 2019