Weekendtrips doen het dit jaar goed als valentijnsattentie

Dit jaar valt 14 februari op een vrijdag. En dat is blijkbaar voor veel koppels een goede reden om er met Valentijn op uit te trekken. In vergelijking met de overige vrijdagen van februari kiezen 85% meer Belgen voor een verlengd weekendje weg. Op valentijnsdag 2020 vertrekken liefst 123% meer reizigers dan op dezelfde datum, vorig jaar. 

 

Weekendtrips doen het dit jaar goed als valentijnsattentie. De kalender maakt het tortelduifjes dan ook extra makkelijk: vrijdag is de perfecte dag voor een weekendje weg met zijn twee. Dat blijkt ook uit de cijfers van TUI, de grootste reisorganisatie van het land.  Zij zien een opvallend effect van deze ‘lucky’ vertrekdag. Op vrijdag 14 februari vertrekken liefst 85% meer koppels voor een kortbijvakantie dan de drie andere vrijdagen in februari. Voor een citytrip kozen 70% meer reizigers de 14e februari als vertrekdag.

Duitsland is met de Eifel en de Moezel veruit de populairste bestemming voor de verliefde stellen. Meteen daarop volgt een korte vakantie in eigen land, vooral aan de kust. België klokt af op 40% meer bezoekers.

Frankrijk verdubbelt zelfs het aantal reizigers en vervolledigt de top drie. De Champagnestreek, de perfecte plaats om op de liefde te klinken, is de populairste Franse regio. 

De best scorende citytrip-bestemming is geen grote verrassing: Parijs, de stad van de liefde bij uitstek, blijft favoriet en groeit zelfs spectaculair met 50% tegenover Valentijn 2019. Barcelona, de stad van Gaudí met de zachte temperaturen, doet het 30% beter dan vorig jaar. Ook het poëtisch kader van Praag kan steeds meer koppels bekoren. De Tsjechische hoofdstad is de derde best geboekte bestemming en stijgt met liefst 275% t.o.v. 2019.

 

Top 5 kortbijvakantie: Duitsland, België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg

Top 5 citytrips: Parijs, Barcelona, London, Praag, Rome

Gepubliceerd op 12 februari 2020