TUI annuleert niet langer alle pakketreizen naar niet-Europese bestemmingen

Bij de corona-uitbraak in maart 2020 moest TUI, de grootste reisorganisatie van het land, abrupt al haar pakketreizen stopzetten. Pas sinds 1 juli 2021 kunnen alle Europese bestemmingen weer worden aangeboden. Intussen is de overgrote meerderheid van de Belgen volledig gevaccineerd en is er een sterke marktvraag naar verder gelegen bestemmingen, zeker tijdens de wintermaanden. Daarom maakt TUI voor elke niet-Europese bestemming wekelijks een reisbeoordeling op. Daarbij wordt via vele beschikbare nationale tot zelfs regionale bronnen de situatie ter plaatse geëvalueerd op het vlak van enerzijds de sanitaire toestand en anderzijds de garantie op een aangename vakantiebeleving. Op die manier komt er nu groen licht voor een aantal verre bestemmingen. TUI licht alle reizigers met een boeking naar één van deze bestemmingen, hier persoonlijk over in.

 

Wie tijdens de winter een zonzekere vakantie wil, zoekt die vaak buiten Europa, op exotische bestemmingen zoals de Caraïben. Het voorbije anderhalf jaar heeft TUI de pakketboekingen voor deze bestemmingen stelselmatig enkele weken voor afreis moeten annuleren. De voorbije maanden is de vaccinatiegraad bij de Belgen evenwel drastisch verbeterd. De klanten die tijdens de wintermaanden reizen, doorgaans volwassenen, zijn nagenoeg integraal volledig gevaccineerd. Deze reizigers betreuren de beperkte reismogelijkheden en de vele annuleringen enorm.

Daarom heeft TUI besloten om pakketreizen niet langer te annuleren indien de bestemming op basis van een uitgebreide interne beoordeling een positieve evaluatie krijgt. Voor een aantal bestemmingen is dit intussen het geval: vakantiegangers kunnen er met andere woorden op rekenen dat de sanitaire situatie ter plaatse onder controle is en dat de vakantiebeleving er weinig hinder ondervindt van de plaatselijke coronamaatregelen.

  • Vanaf 16 september zal een strandvakantie aan de Turkse kusten (via luchthavens Izmir, Bodrum en Antalya) weer kunnen plaatsvinden, net als een citytrip naar Istanboel. Ook op de Dominicaanse Republiek zullen reizigers vanaf die datum opnieuw hun vakantie kunnen doorbrengen.
  • Vanaf 15 oktober gaan reizen naar de Kaapverdische eilanden Sal en Boa Vista weer door.
  • Vanaf 29 oktober, startdatum van de herfstvakantie en van het winterseizoen, worden ook Mexico (Cancun) en Dubai opgestart.

Op alle bestemmingen worden in een eerste fase twee vluchten per week geprogrammeerd, tenzij op Antalya en Dubai met 4 vertrekdagen per week.

TUI komt met deze beslissing tegemoet aan de vraag van een trouw winterpubliek en gelooft dat het een juist moment is om een beperkt aantal bestemmingen opnieuw open te stellen. Op die manier worden immers grote concentraties vakantiegangers op een te beperkt aantal winterzonbestemmingen vermeden.

TUI raadt enkel de volledig gevaccineerde reizigers aan om naar deze bestemmingen op reis te gaan.

Om mogelijke verwarring te vermijden brengt TUI elke betrokken reiziger en/of zijn reisagent persoonlijk op de hoogte van de stand van zaken omtrent zijn boeking.

Gepubliceerd op 10 september 2021