TUI breidt zijn aanbod uit naar Griekenland en verhoogt zijn vluchtcapaciteit naar Spanje

De coronaviruscrisis dwingt de toeristische sector zijn aanbod te beperken. De touroperator TUI en luchtvaartmaatschappij TUI fly willen zich echter aanpassen en inspelen op de vraag door het vakantieaanbod uit te breiden naar Griekenland (Rhodos en Heraklion) en door de vluchtcapaciteit naar oranje zones in Spanje (Lanzarote en Alicante) voor herfstvakantie te vergroten.

 

Uitgebreid aanbod voor Griekenland

Na het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat tot voor kort het reizen naar Spanje verbood, is Griekenland voor dit nazomer- en vroege winterseizoen de favoriete bestemming van de Belgen geworden. Om aan de vraag te voldoen, zal de touroperator TUI zijn aanbod naar Griekenland met een week verlengen om de Belgen tijdens de herfstvakantie een vakantie naar Rhodos en Heraklion te kunnen aanbieden. De laatste vluchten van het seizoen vinden plaats op 8 november in plaats van 1 november. TUI zal de prijs van de door de Griekse autoriteiten opgelegde PCR-test voor de toegang tot het grondgebied vergoeden.

 

Extra vluchtcapaciteit naar Spanje

De regio’s Lanzarote, op de Canarische Eilanden, en Alicante, in de Autonome Gemeenschap Valencia, in Spanje zijn zeer populair bij de Belgen. Veel Belgen hebben er een tweede huis of gaan er gewoon graag naartoe om te genieten van de milde temperaturen. Deze regio's zijn op dit moment geclassificeerd als oranje zones, na enkele weken als rode zones. Vanaf 21 oktober zullen er dus extra vluchten worden uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij TUI fly die naar Alicante vliegt en zal het vluchtschema worden hervat naar Lanzarote; de vluchtcapaciteit zal zelfs worden verdubbeld voor herfstvakantie. Ook de touroperator TUI zal pakketreizen naar beide bestemmingen aanbieden.

 

Praktische informatie
- Rhodos en Heraklion: tot 08/11, pakketreizen vanaf 549 € ( een week 4* half pensioen), 599 € (een week 4 * All inclusive).
- Lanzarote en Alicante: vanaf 21/10, pakketreizen vanaf 439 € (een week 3* vlucht en accommodatie), 599 € (een week 4* All inclusive).
- Meer informatie op www.tui.be en in de TUI shops.

Gepubliceerd op 9 oktober 2020