TUI wint World Ski Award 2020

TUI heeft de World Ski Award 2020 gewonnen en is daarmee uitgeroepen tot ‘s werelds beste ski touroperator. Vandaag, tijdens de online WSA Winners Day zijn alle winnaars bekend gemaakt. TUI, voor de eerste keer genomineerd in de categorie Beste Touroperator, was samen met 17 andere touroperators in de race voor deze mooie titel. Maar liefst 1.2 miljoen mensen brachten de afgelopen maanden hun stem uit. Nu alle stemmen geteld zijn mag TUI zich de winnaar noemen van deze prestigieuze titel.


Frans Leenaars CMO TUI Western Region: “TUI staat bij het grote publiek vooral bekend voor zon- en strandvakanties maar we hebben ook een fantastisch wintersportproduct. Dat we nu uitgeroepen zijn tot ‘s werelds beste ski touroperator is een grote eer en een beloning voor het harde werk van ons productteam dat er ieder jaar weer in slaagt onze klanten een uitgebreid en gevarieerd wintersportaanbod te bieden.”

 

Skivakanties bij TUI

TUI heeft een ruim aanbod in de verschillende Europese skigebieden. Zowel een skipas als de huur van skimateriaal kan vooraf worden geregeld. De TUI Garanties bieden klanten extra zekerheid: de mogelijkheid om kosteloos om te boeken en de COVID Care Service waarbij de klant 24/7 kan rekenen op assistentie bij corona-gerelateerde problemen.

 

Frankrijk, paasvakantie en verhuringen favoriet                                                                                                 

De zin om op skivakantie te gaan is er zeker maar de Belg wacht af. De onzekerheid door de verstrengde maatregelen in België zorgt ervoor dat de Belg zijn blik eerder richt op de paasvakantie dan op de kerstvakantie. De paasvakantie is traditioneel de populairste periode voor een skivakantie met 40% van de boekingen. Veel Belgen zagen hun paasvakantie op de piste dit jaar in het water vallen en willen dit  volgend jaar inhalen, gestimuleerd door het nieuws over een mogelijk vaccin in maart en de eerste positieve effecten van de coronamaatregelen.

Frankrijk blijft de populairste skibestemming. Vandaag kiest liefst 64% van alle Belgische skiërs voor de Franse Alpen.

Een opvallende trend is dat zowat de helft van de skifanaten dit winterseizoen kiest voor een appartement, chalet of residentie. Vorig jaar koos ca. 39% van de Belgen voor een logement “in eigen bubbel”.

 

Over World Ski Awards

De World Ski Awards worden sinds 2013 jaarlijks uitgereikt. Professionals uit de ski-industrie en het publiek kunnen hun stem uitbrengen in verschillende categorieën, waaronder die van Beste Ski Touroperator. De stemmen van de professionals tellen 5 keer mee, die van het publiek 1 keer. Er kon gestemd worden vanaf 5 juni tot 27 september jl. Dit jaar brachten 1.2 miljoen mensen hun stem uit.

Gepubliceerd op 20 november 2020