TUI Belgium sluit aan bij IPP/Liberty

TUI Belgium sluit aan bij IPP/Liberty in kader van reiswetgeving ter bescherming van de consument

 

De Europese regelgeving omtrent pakketreizen voorziet een aantal specifieke verplichtingen voor reisorganisatoren ter bescherming van de reizende consument. Klanten van de georganiseerde reissector genieten hierdoor van een zeer verregaande bescherming ingeval van onvoorziene omstandigheden. Zo garanderen reisorganisatoren onder meer de terugbetaling aan hun klanten van de reeds betaalde reissom ingeval de pakketreis niet zou kunnen doorgaan door insolvabiliteit van de reisorganisator. Indien ook het vervoer vanuit de bestemming deel uitmaakt van de pakketreis, moet daarnaast worden gezorgd voor de repatriëring van de reizigers. Deze garanties worden gewaarborgd in de vorm van een verzekering.

Om hieraan tegemoet te komen, waren de Belgische touroperator- en retailorganisatie van TUI voorheen aangesloten bij het Garantiefonds Reizen, een Belgische onderlinge verzekeringsvereniging.

Naar aanleiding van het aflopen van de overeenkomst met het Garantiefonds Reizen is TUI in België overgestapt naar International Passenger Protection Ltd (“IPP”), een internationale verzekeringsmaatschappij met meer dan 30 jaar ervaring in deze gespecialiseerde financiële en operationele materie. IPP is de wereldwijde marktleider in insolventieverzekeringen voor de reisindustrie en werkt samen met enkele van de grootste verzekeringsgroepen ter wereld, waaronder Liberty Mutual Insurance Europe SE (“Liberty”), dat ook de verzekering van TUI onderschrijft. IPP is voor TUI, afgetekend de grootste aanbieder van pakketreizen in ons land, dan ook een meer dan geschikte partner. De dekking door IPP geldt met ingang van 1 februari 2021.

 

Voor de klanten van TUI verandert er in de praktijk niets; hun pakketreis blijft zoals voorheen gedekt zoals de wet voorschrijft.

Gepubliceerd op 1 maart 2021