TUI komt tegemoet aan de wens van veel reizigers met vervroegd winteraanbod naar zonbestemmingen

Vandaag lanceert touroperator TUI, de grootste reisorganisatie van België, een belangrijk deel van het winteraanbod aan vliegvakanties naar populaire zonbestemmingen. Dit aanbod verschijnt veel vroeger dan normaal en biedt extra perspectief voor de reiziger die zijn vorige wintervakantie in het water zag vallen en zo snel mogelijk een nieuwe reis wil vastleggen voor komende winter. Het biedt ook een ideale oplossing voor klanten met een coronavoucher uit 2020 die zich comfortabeler voelen bij een boeking voor een latere datum, wanneer naar verwachting alle belangrijke reisrestricties achter ons zullen liggen.

 

Anderhalve maand eerder dan gewoonlijk verschijnt vandaag een deel van het aanbod van TUI voor vliegvakanties naar zonnige winterbestemmingen. De reiziger kan nu reeds boeken voor afreizen tot en met 10 januari 2022, dus ook voor de herfst- of kerstvakantie. In het huidige aanbod zijn de bekendste winterzonbestemmingen opgenomen: Kaapverdië, de Canarische Eilanden en de Costa Blanca (Spanje) en Madeira (Portugal). De meeste hotels kunnen nu al worden geboekt, maar het aanbod wordt nog dagelijks aangevuld.

TUI ziet twee belangrijke redenen om dit aanbod vervroegd te lanceren:

  • Uit een online rondvraag bij TUI-klanten gaf 80 % van de ondervraagden aan zo snel mogelijk weer een volgende vakantie te willen plannen. Velen onder hen zijn reizigers die hun wintervakantie geannuleerd zagen of die hun plannen noodgedwongen met een jaar moesten uitstellen. Zij krijgen nu de mogelijkheid om hun volgende wintervakantie al concreet vast te leggen.
  • Veel reizigers met een coronavoucher uit 2020 willen die voucher zo snel mogelijk gebruiken voor een nieuwe boeking. Voor een aantal onder hen is het vertrouwen in een vergevorderde vaccinatie cruciaal om hun vakantieperiode vast te leggen. Bij een afreisdatum vanaf eind oktober, de start van het winterseizoen, voelen deze reizigers zich dan ook veel zekerder omtrent de vooruitgang van de vaccinaties in België en op hun bestemming. 

Over een maand, tijdens de eerste helft van mei, zal het aanbod worden aangevuld met andere winterzonbestemmingen zoals Egypte, Marokko, Gambia en de Caraïben.

Gepubliceerd op 16 april 2021