Bijna volgeboekte vluchten voor Hemelvaart

De week van Hemelvaart is traditioneel een zeer populaire vakantieperiode tijdens het voorjaar. Ondanks een sterk gereduceerd aanbod qua bestemmingen omwille van corona laat ook Hemelvaart 2021 relatief mooie cijfers optekenen. Nadat recent diverse bestemmingen code oranje kregen, creëerde TUI in de voorbije 2 weken extra capaciteit op een aantal vluchten naar het zuiden. De Belg heeft hier duidelijk op gewacht want zowat alle geprogrammeerde vluchten zijn intussen zeer goed geboekt. TUI noteerde vorige week trouwens voor het eerst na lange tijd  positieve cijfers t.o.v. dezelfde week in 2019: 14% meer boekingen. De hemel klaart (geleidelijk) op in de reissector.

 

Veel reizigers maken elk jaar gebruik van de verkorte werkweek om er met Hemelvaart voor een weekje op uit te trekken. Zelfs in dit moeilijke voorjaar 2021 wordt deze trend bevestigd: een bezetting van liefst 92% van de beschikbare zitjes op de 87 vluchten van deze week. Dit is een zeer bemoedigend resultaat, vooral omdat enkele vluchten pas onlangs werden geprogrammeerd. Naar de populaire Spaanse bestemmingen Mallorca, Ibiza en Alicante werd op 4 mei nog een extra vlucht ingelegd en op de Canarische eilanden Tenerife en Gran Canaria werden toestellen met een grotere capaciteit aan stoelen ingezet. Deze vluchten zijn intussen volgeboekt. Ook vijf Griekse bestemmingen die pas sinds kort genieten van code oranje, zullen deze week al Belgische vakantiegangers verwelkomen: Rhodos, Kos, Corfu, Zakynthos en Lesbos.

Vorige week had TUI een goede reden voor  een vreugdedansje: voor het eerst sinds maanden werden meer reizen geboekt dan tijdens dezelfde kalenderweek van 2019, toen er van corona nog geen sprake was: liefst 14% meer boekingen dan toen. De nieuwe reserveringen zijn overigens niet enkel voor het hoogseizoen. Ook mei en juni worden weer opgepikt nu de hemel boven een groot aantal bestemmingen opklaart en steeds meer mensen gevaccineerd zijn. Deze bijzonder opbeurende vaststelling bewijst nog maar eens de nood aan vakantie bij veel Belgen. Bij TUI groeit het vertrouwen in een mooie zomer en genieten de collega’s van deze frisse wending na een te lange tijd van weinig perspectief.

Gepubliceerd op 12 mei 2021