TUI verheugd over de besluiten van het overlegcomité

Het overlegcomité van de verschillende regeringen in ons land heeft zonet de regels vastgesteld die deze zomer zullen gelden voor de reizende Belgen. In het algemeen zal wie ofwel gevaccineerd is, ofwel een negatieve test kan voorleggen, ofwel recent COVID-19 heeft doorgemaakt, zonder al te veel restricties kunnen reizen binnen Europa, ook naar rode zones. Het COVID-certificaat, dat de vaccinatie-, test- of immuniteitsgegevens van de burger bevat, wordt op 1 juli van kracht. Dit alles stelt TUI, de grootste reisorganisatie van het land, uiteraard erg tevreden.

 

Wie terugkeert uit een rode zone en al minstens twee weken volledig gevaccineerd is, moet niet langer een COVID-19-test laten uitvoeren of in quarantaine gaan. Wie niet al twee weken volledig gevaccineerd is en 12 jaar of ouder is, zal enkel een test moeten ondergaan.

TUI is verheugd over dit besluit, dat meer mensen meer reismogelijkheden zal bieden, aangezien naast groene en oranje zones vanaf 1 juli ook rode zones aantrekkelijker worden. Quarantaine vormt immers een zware reisbelemmering voor vele reizigers.

TUI hoopt verder dat het besluit zo snel mogelijk wordt uitgebreid tot reizen buiten de EU. In afwachting van volledig vrij reizen heeft TUI, samen met andere spelers in de toeristische sector, de regering voorgesteld om Safe Travel Corridors te organiseren (met extra preventieve maatregelen en tests) en hoopt het zo spoedig mogelijk een positieve reactie te ontvangen, zodat ook reizen naar verdere bestemmingen mogelijk kan worden.

Daarnaast is TUI tevreden dat extra testcapaciteit voorzien zal worden voor reizigers die een PCR-test moeten kunnen voorleggen. Door PCR-tests goedkoper of, in sommige gevallen, gratis te maken, zullen reizen voor een groter aantal reizigers toegankelijker worden. TUI juicht ook dit besluit toe en hoopt dat de regering spoedig ook het gebruik van sneltests zal toestaan om het testen voor reizigers nog makkelijker te maken.

TUI biedt momenteel bijna 80 bestemmingen aan en schat dat het in juli en augustus ongeveer 70 % van haar normale programma zal kunnen aanbieden.

Gepubliceerd op 4 juni 2021