TUI werft extra luchtvaartingenieurs en technici aan

ZAVENTEM IS HET NIEUWE ‘CENTER OF EXCELLENCE’ VOOR HET ONDERHOUD VAN DE ‘TUI AIRLINE’-VLIEGTUIGEN

De TUI-hangar in Zaventem staat in voor alle technische activiteiten op de narrow-body vliegtuigen van de 5 luchtvaartmaatschappijen van TUI Airline. Dit omvat zowel het basisonderhoud, de  specifiekere ingrepen, de herstellingen en de updates van voornamelijk de Boeing 737-700, Boeing 737-800 en Boeing 737-MAX van TUI Airlines in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Meer dan 100 vliegtuigen reizen hiervoor dan ook regelmatig door naar Zaventem, een mooie primeur voor ons land. Om deze nieuwe hub soepel te laten draaien is TUI op zoek naar extra ondersteuning van luchtvaartingenieurs en technici.


Zaventem is het nieuwe kenniscentrum voor narrow-body engineering voor de 5 luchtvaartmaatschappijen van TUI Airline. TUI koos naast Zaventem ook Luton (Verenigd Koninkrijk) dat zich zal specialiseren in de grote toestellen. Beide locaties nemen het basisonderhoud voor de gehele vloot van TUI Airline voor hun rekening. Vliegtuigonderhoud, logistiek, engineering en ontwerpactiviteiten voor bepaalde luchtvaartsystemen worden voortaan op deze twee locaties worden gecentraliseerd.

De keuze voor Zaventem is niet toevallig: onze ingenieurs en technici staan al langer bekend om hun veelzijdigheid en hun vakkennis van alle types vliegtuigen in de vloot van de verschillende luchtvaartmaatschappijen van TUI Airline. De hangar van Zaventem is ook de modernste en verbruikt 70% minder energie dan de andere hangars van de groep. Bovendien biedt Brussels Airport een uitstekende verbinding met de rest van de wereld.

Om de goede werking van deze nieuwe hub te garanderen wil TUI nieuwe medewerkers aantrekken om de bestaande teams binnen TUI Engineering en Maintenance, de onderhouds- en engineeringafdeling, te versterken. TUI is op zoek naar technici, zowel ervaren als pas afgestudeerd, en luchtvaartingenieurs die met de meest hedendaagse tools en programma's zullen werken aan toestellen die tot de modernste van Europa behoren. Dit expertisegebied is een groeiende sector,  voortdurend in ontwikkeling en permanent op zoek is naar nieuw talent. TUI moedigt gemotiveerde studenten dan ook aan om te kiezen voor deze studierichting die zowel werkzekerheid als een boeiende en internationale werkomgeving garandeert.

Geert Somers, Directeur Engineering & Maintenance TUI Group: "We zijn verheugd dat onze onderhouds- en engineeringactiviteiten in Zaventem worden gecentraliseerd en hier verder worden ontwikkeld. De creatie van nieuwe onderhoudslijnen, de sterk verminderde outsourcing en onze zoektocht naar nieuw talent laten een frisse wind waaien in deze moeilijke tijden. We kijken ernaar uit om samen dit nieuwe luchtvaartonderhoudscentrum voor continentaal Europa te bouwen en te ontwikkelen."

Meer informatie over de vacatures op : https://careers.tuigroup.com/benelux/fr/job/45741_en/

Gepubliceerd op 21 september 2021