Rechtstreekse vluchten naar Punta Cana en Cancun en Havana als nieuwe bestemming

Twee weken geleden besliste TUI, de grootste reisorganisatie van het land, om haar non-EU bestemmingen geleidelijk opnieuw op te starten. De boekingen die er dadelijk uit volgden, doen het beste vermoeden voor het komende winterseizoen. Gesterkt door dit positief nieuws legt TUI vanaf kerstmis een aantal rechtstreekse vluchten in op de 2 belangrijkste exotische bestemmingen, Punta Cana (Dominicaanse Republiek) en Cancun (Mexico). Dit verlaagt de reistijd gevoelig en verhoogt dus het comfort van de reiziger. Op Cuba wordt, naast Varadero, voor het eerst ook Havana in het programma opgenomen.

 

Anderhalf jaar heeft TUI haar vluchten naar de Caraïbische bestemmingen noodgedwongen moeten stopzetten omwille van de pandemie. Pas deze maand kon besloten worden om opnieuw te vliegen naar enkele “long haul” bestemmingen: de Dominicaanse Republiek en Mexico. 

De nood aan een wintervakantie op een exotische bestemming is blijkbaar hoog bij de Belg: na amper 2 weken lopen de boekingen vlot. Daarom schakelt TUI over op een aantal rechtstreekse vluchten op de populairste bestemmingen. Dit is een grote troef voor de reiziger want de reistijd wordt met minstens 2 uren verkort, wat de vlucht een stuk minder vermoeiend maakt. TUI vliegt trouwens met het modernste toestel voor de lange afstand, de Dreamliner.

Concreet vliegt TUI vanaf 24 december twee keer per week rechtstreeks op Punta Cana (Dominicaanse Republiek) en 1 keer per week rechtstreeks op Cancun (Mexico). De vlucht op deze bestemmingen was tot op heden steeds gecombineerd met een andere luchthaven op de Caraïben.

Vanaf 24 december voegt TUI ook een nieuwe bestemming toe aan het exotisch aanbod: Havana (Cuba).  Tot maart 2020 vloog TUI reeds op Cuba via luchthaven Varadero, de centrale luchthaven voor strandvakanties. Een vlucht naar Havana, wereldberoemd en op de lijst van UNESCO werelderfgoed, opent nieuwe mogelijkheden voor de cultuurreiziger. 

Alle vluchten waarvan sprake zijn boekbaar vanaf begin oktober

Gepubliceerd op 23 september 2021