Opnieuw pakketreizen naar Marokko. TUI fly naar 9 Marokkaanse bestemmingen.

Bij de corona-uitbraak in maart 2020 moest TUI, de grootste reisorganisatie van het land, abrupt  haar pakketreizen naar Marokko stopzetten. Intussen is de overgrote meerderheid van de Belgen volledig gevaccineerd en is er een sterke marktvraag naar vakanties in Marrakesh en Agadir, zeker tijdens de wintermaanden. Deze twee bestemmingen krijgen vanaf 15 oktober groen licht nadat TUI de situatie ter plaatse kon evalueren op het vlak van enerzijds de sanitaire toestand en anderzijds de garantie op een aangename vakantiebeleving. Ook de vluchten uit Antwerpen naar Marokko worden na anderhalf jaar weer opgestart. Met 27 vluchten per week naar 9 Marokkaanse luchthavens en vanuit 3 Belgische luchthavens heeft TUI fly het grootste netwerk aan vliegroutes naar Marokko in België.

 

Pakketreizen naar Agadir en Marrakesh vanaf 15 oktober

Wie tijdens de winter een zonzekere vakantie wil, zoekt die vaak buiten Europa. Het voorbije anderhalf jaar heeft TUI de pakketboekingen voor Marokko stelselmatig enkele weken voor afreis moeten annuleren. Deze reizigers betreurden de beperkte reismogelijkheden en de vele annuleringen enorm. De voorbije maanden is de vaccinatiegraad bij de Belgen evenwel drastisch verbeterd.

De klanten die tijdens de wintermaanden reizen, doorgaans volwassenen, zijn nagenoeg integraal volledig gevaccineerd.

Op basis van een uitgebreide interne beoordeling heeft TUI besloten om pakketreizen naar Marokko vanaf 15 oktober niet langer te annuleren aangezien de bestemming een positieve evaluatie krijgt. Vakantiegangers kunnen erop rekenen dat de sanitaire situatie ter plaatse onder controle is en dat de vakantiebeleving er weinig hinder ondervindt van de plaatselijke coronamaatregelen.

TUI komt met deze beslissing tegemoet aan de vraag van een trouw winterpubliek op Marokko en gelooft dat het moment is gekomen om Agadir en Marrakesh opnieuw open te stellen. Hierbij worden ook grote concentraties vakantiegangers op een te beperkt aantal andere winterzonbestemmingen vermeden. TUI raadt enkel de volledig gevaccineerde reizigers aan om naar deze bestemmingen op reis te gaan.

 

Grootste aanbod aan vluchten naar Marokko vanuit België

Luchtvaartmaatschappij TUI fly, sinds jaar en dag een sterke Belgische speler voor vluchten naar Marokko, verstevigt haar aanbod op deze bestemming en biedt zelfs enkele exclusieve vliegroutes aan vanuit België:

  • Na anderhalf jaar afwezigheid vertrekken er vanaf november weer elke week vijf vluchten uit Antwerpen: drie naar Nador en twee naar Tanger.
  • Vanuit Brussel vliegt TUI fly vanaf 15 november wekelijks naar Tetouan.
  • Als enige maatschappij biedt TUI fly een wekelijkse vlucht Charleroi – Al Hoceima aan.

In totaal zal TUI fly vanaf november 27 vluchten per week uitvoeren vanuit Brussel, Charleroi en Antwerpen naar 9 Marokkaanse luchthavens:

  • uit Brussel: Marrakech (3), Agadir (3), Casablanca (1) en Tetouan (1)
  • uit Charleroi: Casablanca (3), Nador (3), Oujda (3), Tanger (2), Rabat (2) en Al Hoceima (1)
  • uit Antwerpen: Nador (3) en Tanger (2)
Gepubliceerd op 12 oktober 2021