TUI hervat vluchten en pakketreizen naar Egypte

Bij de corona-uitbraak in maart 2020 moest TUI, de grootste reisorganisatie van het land, abrupt  haar vluchten en pakketreizen naar Egypte stopzetten. Intussen is de overgrote meerderheid van de Belgen volledig gevaccineerd en is er een sterke marktvraag naar een wintervakantie aan de Rode Zee. Egypte krijgt groen licht nadat TUI de situatie ter plaatse kon evalueren op het vlak van enerzijds de sanitaire toestand en anderzijds de garantie op een aangename vakantiebeleving. Naast vanuit Zaventem vertrekken er binnenkort ook weer vluchten uit Oostende en Charleroi naar  Egyptische bestemmingen. Tijdens de kerstvakantie zal TUI fly een ruim netwerk van 11 vluchten per week naar de 3 Egyptische luchthavens aan de Rode Zee en vanuit 3 Belgische luchthavens aanbieden.

 

Vluchten en pakketreizen naar Hurghada vanaf 2 december

Wie tijdens de winter een zonzekere vakantie wil, vindt die sinds jaar en dag vaak op niet-Europese bestemmingen zoals Egypte. Het voorbije anderhalf jaar heeft TUI de boekingen voor Egypte omwille van de pandemie stelselmatig enkele weken voor afreis moeten annuleren, tot grote ontgoocheling van de reizigers. De klanten die tijdens de wintermaanden reizen, doorgaans volwassenen, zijn intussen evenwel grotendeels volledig gevaccineerd.

Op basis van een uitgebreide interne beoordeling heeft TUI besloten om vluchten en pakketreizen naar Egypte binnenkort niet langer te annuleren aangezien het land een positieve evaluatie krijgt. Vakantiegangers kunnen erop rekenen dat de sanitaire situatie ter plaatse onder controle is en dat de vakantiebeleving er weinig hinder ondervindt van de plaatselijke coronamaatregelen.

TUI komt met deze beslissing tegemoet aan de vraag van een trouw winterpubliek op Egypte, dat bekend staat om zijn gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Op 2 december vertrekt na bijna 21 maanden een eerste TUI fly vlucht uit Zaventem naar Hurghada. Bestemmingen Sharm el Sheikh en Marsa Alam worden aan de start van de kerstvakantie opnieuw aangeboden. Cultuurbestemming Luxor volgt in januari 2022.

Door de systematische opening van nieuwe non-EU-bestemmingen met een positieve evaluatie worden ook grote concentraties vakantiegangers op een te beperkt aantal andere winterzonbestemmingen vermeden.

Gevarieerd aanbod aan vluchten vanuit België naar Egypte

Luchtvaartmaatschappij TUI fly, sinds jaren een sterke Belgische speler voor vluchten naar Egypte, zal in de kerstvakantie 11 vluchten per week uitvoeren naar 3 Egyptische luchthavens en vanuit Brussel, Oostende en Charleroi.

Uit Brussel:

  • Hurghada op donderdag, zaterdag en zondag
  • Sharm el Sheikh op donderdag en zondag
  • Marsa Alam op zondag

Uit Oostende:

  • Hurghada en Sharm El Sheikh op maandag en vrijdag

Uit Charleroi:

  • Hurghada en Sharm El Sheikh  op woensdag en zaterdag

 

Gepubliceerd op 3 november 2021