Vanaf maart opnieuw reizen naar La Palma

Nu er een officieel einde is gekomen aan de eruptie van de Cumbre Vieja-vulkaan die op 19 september 2021 actief werd, zet La Palma alles in het werk om het gewone leven weer te hervatten. Ook het toerisme, belangrijke economische pijler en bron van inkomsten voor veel eilandbewoners, is er weer klaar voor na een wekenlange stilstand door de noodsituatie.  De meeste accommodaties zijn volledig gevrijwaard gebleven van de schade die de vulkaan heeft aangericht. Kenmerkend voor het toerisme op ‘la isla bonita’ zijn de sportieve uitdagingen via wandel- en fietstochten om de schoonheid en de diversiteit van de natuur op dit eiland te ontdekken. De voorbije gebeurtenis heeft de fascinatie van de natuurliefhebber voor dit kleine maar unieke Canarisch eiland zonder twijfel nog aangescherpt. TUI biedt opnieuw vluchten en pakketreizen aan vanaf zaterdag 5 maart. 

 

De vulkaanuitbarstingen op La Palma waren in september vorig jaar dagenlang het belangrijkste nieuws in de media. Hoe spectaculair de beelden ook waren en hoe fascinerend dit natuurfenomeen uit wetenschappelijk oogpunt ook mag zijn, het liet een spoor van vernieling achter en veel inwoners moesten hun woning ontvluchten. Ook het toerisme op het eiland kwam bruusk tot stilstand.

Vandaag zijn de gevolgen nog steeds zichtbaar en op sommige plaatsen is het landschap zelfs totaal veranderd als gevolg van de lavastromen. En toch moet de situatie ook gerelativeerd worden: het getroffen gebied is 12 km2 groot, minder dan 2% van de totale oppervlakte van La Palma (708 km2).

De oostkust van het eiland, waar zich de meeste hotels bevinden, bleef volkomen gevrijwaard. De hotels hebben er intussen hun activiteiten hernomen. Ook de typische excursies op La Palma - wandelingen, trektochten en mountainbiketours -  worden weer overal op het eiland georganiseerd, behalve in het getroffen gebied van de Cumbre Vieja vulkaan.

‘La isla bonita’, het elegante koosnaampje voor dit eiland met zijn uitzonderlijke natuurpracht, is  weer klaar om toeristen te ontvangen. De gebeurtenissen van vorig jaar komen de bekendheid van La Palma alvast ten goede: van een klein, relatief onbekend eilandje tussen de grote namen onder de Canarische Eilanden is La Palma intussen uitgegroeid tot een uitzonderlijke bestemming die enorm aan belangstelling wint in deze tijden van groeiende bewustwording rond ecologie en ecotoerisme. La Palma staat intussen op het verlanglijstje van menig natuurliefhebber.

TUI fly is de enige Belgische luchtvaartmaatschappij met rechtstreekse vluchten op La Palma. De maatschappij start deze bestemming vanaf 5 maart weer op met een wekelijkse vlucht  vanuit Brussel, op zaterdag.  Ook bij touroperator TUI gaan de pakketreizen naar La Palma vanaf 5 maart  weer door met 9 hotels in het aanbod

Gepubliceerd op 4 februari 2022