TUI fly introduceert nieuwe safety video

TUI fly introduceert een wervelende film als communicatie over de veiligheidsinstructies aan boord

Luchtvaartmaatschappij TUI fly stelt vanaf 1 mei een innovatieve video voor ter vervanging van de klassieke veiligheidsinstructies die door het cabinepersoneel worden gegeven voor het vertrek van een vlucht. De aandacht van de passagiers is verzekerd bij deze zeer onderhoudende en wervelende inflight video die op diverse toestellen van TUI fly wordt geïntroduceerd. Dit zeer modern project kwam tot stand in samenwerking met creatieve partner Leo Burnett UK.

In deze nieuwe video, A Global Film genaamd, neemt TUI haar passagiers mee op een reis rond de wereld. De video is een grappige en onderhoudende film met een compilatie van spannende avonturen op diverse bestemmingen. De eerdere, traditionelere video met de veiligheidsbriefing kon niet altijd rekenen op de concentratie van elke passagier, maar met deze film is ieders aandacht verzekerd. Het is als het ware een compilatie van beroemde films, van oude Egyptische tombes à la Indiana Jones tot Kill Bill-achtige Chinese tempels, compleet met spannende achtervolgingsscenes. Een passagier speelt als spion de hoofdrol, bijgestaan door een cabin crew lid. De vier minuten durende film neemt je mee op avontuur doorheen de hele wereld.

Deze ambitieuze creatie is geproduceerd door Missing Link Films en geregisseerd door de bekroonde Alicia MacDonald. Er werd samengewerkt met Bollywood choreografen, dansensembles en historische kledingexperts. Op die manier ontstond er een film vol authentieke elementen, met een knipoog naar de bekende kaskrakers.

De film wordt in de meeste Europese landen vertoond aan boord van alle Boeing 787 Dreamliner en Boeing 737 Next Generation toestellen van de TUI fly vloot. De Belgische reizigers zullen de film dus met zekerheid kunnen bewonderen aan boord van de vluchten naar het Caraïbisch gebied, en ook op verschillende medium haul vluchten, afhankelijk van het ingezette toestel.

Mark Elwood, Chief Creative Officer bij Leo Burnett UK, zei: "Wat een geweldige opdracht was dit! Samen met het briljante TUI-team hebben we ons met hart en ziel ingezet voor deze topper. We hebben onze inspiratie gehaald bij populaire filmgenres uit de hele wereld en die met TUI-bestemmingen gecombineerd. We hebben ons vakmanschap aangesproken en veel humor en zin voor detail in deze video verwerkt. Hopelijk zullen de passagiers zowel de informatie als het entertainment van de film waarderen. Maak uw veiligheidsgordels vast en let op tot het einde van de film."

Gunther Hofman, Managing Director TUI fly Western Region: “Veiligheid aan boord heeft bij ons de hoogste prioriteit en daarom is het overbrengen van de veiligheidsinstructies zeer belangrijk. Om de aandacht van alle passagiers vast te houden vind ik deze zeer entertainende video zeer geslaagd”.

Wil je de film zien klik dan op A Global Film.

Gepubliceerd op 26 april 2024