TUI shops openen opnieuw op 9 juni

Na enkele weken fysieke sluiting zullen 18 van de 105 TUI reiskantoren op dinsdag 9 juni hun deuren weer openen. De overige 87 shops volgen de week daarop. Voor elke shop werden alle veiligheids- en hygiënemaatregelen in acht genomen zodat de klant en de reisagent elkaar op een veilige manier kunnen ontmoeten.

Service en verhoogde vraag
Door de positieve uitspraken van grote vakantielanden als Frankrijk, Spanje en Griekenland merkt TUI dat de vraag naar vakanties weer snel toeneemt. Mensen gaan weer nadenken over de grote vakantie die over enkel weken start of ze kijken al vooruit naar een wintervakantie. Bij velen ontstaat opnieuw de nood aan contact met de vertrouwde TUI shopmedewerker die een belangrijke adviesfunctie heeft. Daarnaast blijft ook het service-aspect ontzettend belangrijk. Wie met vragen zit rond zijn reeds eerder geboekte reis, een nieuwe reis wil boeken of gebruik wil maken van de TUI omruilgarantie, wil dit het liefst bespreken met zijn persoonlijke reisadviseur.

Een veilige ontmoetingsplaats
In de shops werd alles in gereedheid gebracht om aan de richtlijnen voor een veilige omgeving te voldoen: een plexiglas scherm, handgel en de nodige signalisatie. Ook de 1,5 meter afstand zal worden gerespecteerd door het aantal aanwezige klanten te beperken. De richtlijnen met gedragsregels voor de klant en de reisagent zijn zowel buiten als in de shop duidelijk zichtbaar.

Inge Goedefroo, Head of Retail TUI België: “Op 14 maart hebben we de deuren van onze reisbureaus gesloten ter bescherming van onze klanten en medewerkers. De dienstverlening werd sindsdien verzekerd via e-mail en telefonisch contact. Maar we merken bij de klant een behoefte aan persoonlijk contact en een face-to-face gesprek. Daarnaast zien we dat mensen steeds meer vertrouwd raken met de veiligheidsmaatregelen. Reden genoeg voor ons om onze shops gefaseerd opnieuw te gaan openen”.

Verschillende contactmogelijkheden
Klanten kunnen opnieuw langskomen in hun TUI shop. Ze maken best een telefonische afspraak maken voor een videogesprek of een bezoek aan de shop.

Tegen dinsdag 16 juni zullen alle 105 TUI shops toegankelijk zijn. Intussen openen 18 TUI shops al op 9 juni de deuren:

 1. Antwerpen Grand Bazaar Shopping
 2. Gent
 3. Leuven
 4. Lier
 5. Wijnegem Shopping
 6. Brugge St Kruis
 7. Liège Belle Ile
 8. Namur Rue Cuvelier
 9. Bierges Carrefour
 10. Mons
 11. Woluwe Shopping
 12. Beveren
 13. Tienen
 14. Eeklo
 15. Ninove
 16. Herentals
 17. Maldegem
 18. Kasterlee
Gepubliceerd op 2 juni 2020