TUI fly zoekt 330 nieuwe medewerkers

Voor het komende zomerseizoen 2017 heeft TUI fly 330 vacatures. Daarmee komt het personeelsbestand van TUI fly op 1150. De uitbreiding van het aantal medewerkers komt er door de nieuwe vliegbestemmingen en de verhoging van de vliegfrequenties op verschillende bestaande bestemmingen. Omdat een vlotte communicatie met de reiziger een prioriteit is, heeft TUI fly een pilootproject ontwikkeld dat instaat voor de organisatie en de financiering van een intensieve taalcursus.

Om de uitbreiding van het vluchtschema te kunnen realiseren, kan TUI fly 330 nieuwe medewerkers aanwerven. Het gaat om 260 Cabin Crew Members (steward/ess op seizoensbasis) en 70 piloten. Die moeten in dienst zijn tegen de start van het toeristische zomerseizoen.

Het cabinepersoneel (steward/ess) moet geen relevante ervaring voorleggen. TUI fly biedt zelf een opleiding aan van 8 weken. Deze bestaat uit 3 onderdelen: theorie, training op de grond, training in de lucht.

Omdat een goede talenkennis belangrijk is, heeft TUI fly een project ontwikkeld waarbij geselecteerd cabinepersoneel dat zijn talenkennis willen aanscherpen, een gratis bijkomende en unieke taalopleiding geniet, specifiek gericht op de communicatie in de luchtvaart. Het gaat om een intensief taalbad en e-learning faciliteiten.

 

 

Over TUI fly:
TUI fly, tot voor kort Jetairfly, is de 2de grootste luchtvaartmaatschappij van België. In 2015 vervoerde ze 3,7 miljoen passagiers. De vloot bestaat uit 25 vliegtuigen van gemiddeld 5,9 jaar oud. Het TUI fly-netwerk omvat 187 lijnen die 111 luchthavens verbinden. TUI fly heeft een hybride businessmodel (vakantiegangers, zakentoerisme en VFR of ‘visiting friends and relatives’). TUI fly is de enige luchtvaartmaatschappij in België die vluchten aanbiedt vanuit alle Belgische luchthavens (Brussel, Charleroi, Luik, Oostende en Antwerpen).

- TUI is het grootste Belgische vakantiemerk, waaraan vorig jaar ruim 2,3 miljoen reizigers hun vakantie toevertrouwden.
- TUI heeft een netwerk van 95 reisagentschappen.
- TUI Belgium stelt in ons land ruim 2200 personeelsleden tewerk.
- TUI Belgium groepeert de Belgische reisactiviteiten van TUI Group, de grootste toerismegroep ter wereld.

Gepubliceerd op 6 januari 2017