TUI fly lanceert nieuw opleidings-programma voor piloten

Een unieke opleiding die 1/4 kost van klassieke opleiding en die werkzekerheid biedt

TUI fly start een nieuwe pilotenopleiding. Het is de enige Belgische luchtvaartmaatschappij die zelf zo’n traject organiseert. Het TUI fly MPL Flight College moet de droom om piloot te worden voor meer jongeren financieel haalbaar maken. Tegelijk wil TUI fly piloten opleiden die aan de hoogste criteria voldoen. TUI fly investeert daarom meer dan 1 miljoen euro. De opleiding combineert studeren en werken binnen de luchtvaartmaatschappij en duurt 39 maanden. Dat is langer dan een klassieke opleiding maar ze kost slechts ¼ én ze biedt de garantie dat de afgestudeerden bij TUI fly aan de slag kunnen.

De luchtvaartsector is zeer attractief, maar de pilotenopleiding is veeleisend en duur. Een kandidaat-piloot betaalt al snel zo’n € 135.000 voor het behalen van een licentie.
TUI fly heeft nu een traject uitgewerkt waarbij jongeren worden opgeleid tot piloot én als extra een licentie om met Boeing 737 te vliegen. Hiervoor betalen ze 3 keer € 10.000, slechts 25% van de prijs van het klassieke aanbod.
Tijdens hun opleiding leren ze ook de luchtvaartmaatschappij van binnenuit kennen door mee te draaien in de gronddepartementen. Deze gecombineerde opleiding en werken duurt langer, maar naast de lagere prijs is ook gedurende minstens 3 jaar werkzekerheid als piloot gegarandeerd nadat de kandidaat slaagt.

TUI fly investeert fors in dit programma: informatica-infrastructuur, didactisch en trainingsmateriaal, opleidingsruimtes en een theoretische en praktische opleiding door de TUI fly instructeurs die zelf actieve piloten zijn. Na een opleidingscabine waar vuur en rook worden bestreden, zal er binnenkort een vluchtsimulator worden geïnstalleerd in de hoofdzetel te Zaventem. Om dit te realiseren investeert TUI fly meer dan €1.000.000.
Dit is uniek voor België. Hiermee wil TUI fly het behalen van de licentie voor lijnpiloot een stuk democratiseren en een grotere zekerheid inbouwen dat de luchtvaartmaatschappij ook in de toekomst met de beste piloten kan blijven vliegen. De opleiding focust dan ook niet op het behalen van de minimale criteria, maar wil piloten afleveren die de hoogste mogelijke opleidingsnormen hebben gehaald.

Het TUI fly MPL Flight College start in september. Elk jaar kunnen minstens 12 kandidaten hieraan deelnemen. Hiervoor moeten ze slagen in een ingangsexamen. De selectie van de kandidaten zal in de komende maanden starten.
Op 6 mei zal een infodag worden georganiseerd in de kantoren van de luchtvaartmaatschappij in Zaventem. Ook op de luchtvaartdag op 22 april kunnen geïnteresseerde kandidaten meer info verzamelen. Online reageren op de vacature kan via deze link: https://corporate.tui.be/nl/jobs/cabin-cockpit-crew/1818829.

 

Over TUI fly
TUI fly is de tweede grootste luchtvaartmaatschappij in België. In 2016 vervoerde ze 4 miljoen passagiers. Haar vloot bestaat uit 27 vliegtuigen (zomer 2017) met een gemiddelde leeftijd van 6,8 jaar. Haar netwerk telt 187 routes die 111 luchthavens verbinden. TUI fly heeft een hybride business model en vervoert zowel vakantiegangers, zakenlui als VFR passagiers ("visiting friends and relatives"). TUI fly is ook de enige luchtvaartmaatschappij die vertrekt uit alle Belgische luchthavens (Brussel, Charleroi, Luik, Oostende et Antwerpen). Ze stelt 1150 mensen te werk (zomerseizoen).

Gepubliceerd op 3 april 2017