Keuze voor zomervakantie nog nooit zo uitgebreid

30% NIEUWE HOTELS IN TUI-AANBOD

 

Om elke Belg een vakantie te kunnen voorstellen volgens zijn voorkeur en budget, breidt TUI zijn aanbod aan hotels voor komende zomer uit met liefst 30%. Vanaf volgende zomer kan de Belgische vakantieganger bij de grootste toerismegroep van het land kiezen uit 1692 hotels. Het gaat om de grootste uitbreiding ooit door de reisorganisatie. Ook nieuw zijn 15 vliegverbindingen die vakanties in o.a. Griekenland, Tunesië en de Nederlandse Antillen nog makkelijker en aantrekkelijker maken.

Uit analyse van de boekingscijfers blijkt dat we steeds vroeger onze zomervakantie plannen. Dat wordt ook een noodzaak door de druk die andere landen –met als koploper het Verenigd Koninkrijk- op de markt zetten. Maar ook de extra inspanningen van hoteliers, luchtvaartmaatschappij en touroperator met de vroegboekkortingen, werken dat in de hand.

Dit zijn de belangrijkste nieuwe bestemmingen en verbindingen uit het Zomeraanbod Vliegvakanties 2018 van TUI.

 

Nieuw : Lesbos en Thassos (Griekenland)

Griekenland was vorige zomer het 2e populairste vakantieland bij de Belgen. De Griekse eilanden staan garant voor een sfeervolle omgeving, uitstekende hotels en een waaier aan culturele mogelijkheden. Vanuit Brussel kan op 2 nieuwe bestemmingen gevlogen worden:

  • Lesbos : 1x per week uit Brussel
  • Kavala (Thassos) : 2x per week uit Brussel

TUI breidt ook zijn capaciteit uit op vluchten naar het Griekse vasteland (Athene) en Kreta (Heraklion). Volgende zomer zal TUI 15 bestemmingen aanbieden in Griekenland. Vanuit Oostende kon u al naar Kreta, Rhodos en Kos. Deze zomer wordt ook Corfu uit Oostende mogelijk.

 

Tunesië & Egypte : makkelijker naar Enfidha, Djerba, Hurghada en Sharm El Sheikh

Tunesië en Egypte hebben duidelijk niets van hun aantrekkingskracht verloren. Beide maken dit jaar een mooie comeback. Komende zomer worden de afreismogelijkheden zeer sterk uitgebreid:

  • Enfidha en Djerba : 2x/week  vanuit zowel Brussel, Oostende en Charleroi. 1x/week uit Luik.
  • Hurghada : 3 x/week uit Brussel.  2x/week uit Charleroi en vanaf 30 Juni 2x/week uit Oostende
  • Sharm El Sheikh : 2x/week uit Brussel en Charleroi en vanaf  30 Juni 2x/ week uit Oostende

 

Nieuw: Aruba en Curaçao (Nederlandse Antillen)

Een exotische bestemming blijft voor veel Belgen de ultieme vakantiedroom. Naast de Caraïbische trekpleisters zoals de Dominicaanse Republiek, Cuba, Mexico en Jamaica voegt TUI de Nederlandse Antillen aan het rijtje toe.

Vanaf 15 juni vliegt de TUI fly Dreamliner 1x/week naar Aruba en Curaçao. Deze 2 tropische eilanden zijn vooral geliefd omwille van hun schitterende zandstranden, hun weelderige natuur en een constante temperatuur van 30°C het gehele jaar.

TUI selecteerde hier 20 hotels, waarvan 14 alleen het verblijf aanbieden zodat de vakantieganger zijn dagindeling 100% zelf kan bepalen.

 

Vroeg boeken = voordelen opstapelen

Het aantal vroegboekingen stijgt nog altijd. De maximale beschikbaarheid maar ook de vroegboekvoordelen spelen hier een belangrijke rol. Vooral families met kinderen maken hier steeds meer gebruik van.

Enkele vroegboekvoordelen die TUI aanbiedt:

De «boek nu» korting op de vlucht kan de totale korting doen oplopen tot €700 per persoon. Deze korting geldt op alle bestemmingen en voor elke reiziger, ook voor kinderen. Het is een variabele korting die dagelijks kan wijzigen in functie van de vluchtbezetting.

De «vroegboek» korting van het hotel, tot 20% van de dagprijs, loopt t.e.m. 28 februari. Bovendien geeft een aantal hoteliers er nog een extra «turbo» korting bovenop.

2000 kinderen reizen gratis tijdens schoolvakanties op verschillende bestemmingen en in veel hotels.

Gratis vervoer naar de luchthaven : de eerste 5000 boekers krijgen de transfert van en naar de gekozen Belgische luchthaven gratis.

Naast kortingen biedt TUI ook enkele belangrijke garanties:

Laagste prijsgarantie: als u een identieke reis (zelfde luchthaven, data, hotel en kamertype) elders goedkoper vindt, past TUI zijn prijs aan met nog een extra korting van €50. Deze garantie geldt het gehele seizoen en tot 91 dagen voor afreis.

Vroegboek prijsgarantie: wie zijn vakantie ten laatste op 9 januari 2018 reserveert en 4 weken voor afreis vaststelt dat de prijs voor een identieke reis is gedaald, krijgt zijn reis aan de lagere prijs. TUI herberekent 28 dagen voor afreis zelf de prijs en betaalt automatisch het verschil terug. Deze garantie geldt voor alle hotels uit het aanbod Vliegvakanties.

Omruil garantie: wie voor 9 januari zijn reis heeft geboekt en zich nadien bedenkt over zijn bestemming, krijgt bij TUI de mogelijkheid om eenmalig zijn boeking te wijzigen zonder kosten. Deze garantie kan worden toegepast tot 56 dagen voor afreis. Bij de omboeking betaalt de reiziger de geldende dagprijs van de nieuwe reis. Zo kan de vakantieganger misschien nog een mooie promotie meepikken.

 

Info en reservering : via de reiskantoren of op www.tui.be

Gepubliceerd op 3 november 2017