TUI fly verwelkomt het nieuwste model van Boeing

DE Boeing 737 MAX, een innovatief toestel met gevoelig minder impact op het milieu

 

TUI Group verwelkomde vandaag in haar vloot haar eerste Boeing 737 MAX die door de Belgische luchtvaartmaatschappij TUI fly zal worden ingezet. Tegen eind 2018 zullen in totaal 9 van deze nieuwe modellen aan de groep geleverd worden. Het nieuwste model van vliegtuigbouwer Boeing staat voor een lagere CO2-uitstoot, spitstechnologie en meer comfort. Dankzij een nieuw type motor en het aerodynamische design stoot het toestel 14% minder CO2 uit en wordt de geluidsoverlast met 40% gereduceerd. Tegen mei zal de vloot uitgebreid worden met nog 3 extra Boeings 737 MAX. Door deze uitbreiding creëert TUI fly 144 banen.

 

Met de aankoop van dit nieuwe vliegtuig ziet TUI fly de gemiddelde leeftijd van haar vloot – nu al de modernste van België – nog meer dalen. De luchtvaartmaatschappij beschikt momenteel over 28 toestellen: 1 Boeing 737 MAX, 21 Boeings 737 "next generation", 1 Boeing 767-300ER, 1 Boeing 787-8 Dreamliner en 4 Embraers E-Jet E190.

Tegen mei 2018 zal TUI fly nog 3 andere Boeings 737-MAX in gebruik nemen. De vloot zal dan 32 vliegtuigen tellen voor het zomerseizoen 2018, met een gemiddelde leeftijd van 7 jaar. De aankoop van deze 4 nieuwe vliegtuigen zorgt voor 144 nieuwe jobs bij TUI fly (piloten, cabinepersoneel en ingenieurs).

 

De internationale TUI Group waartoe TUI fly behoort, is een van de eerste kopers van het nieuwste model van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. De groep heeft in totaal 70 Boeings 737 MAX besteld en heeft een optie op bijkomende toestellen. TUI Group wil resoluut in de toekomst en in het milieu investeren en zal in haar nu al 150 vliegtuigen tellende Europese vloot steeds meer duurzame en moderne toestellen opnemen. De 1ste MAX werd deze ochtend aan de Belgische luchtvaartmaatschappij TUI fly geleverd in aanwezigheid van Fritz Joussen, CEO van TUI Group. TUI fly zal haar reizigers op een maatschappelijk verantwoorde manier het beste comfort kunnen bieden.

 

De MAX behoort tot de 737-familie, het meest gebruikte commerciële vliegtuig ter wereld. Met een capaciteit van 189 plaatsen vormt het een aanvulling op de 21 Boeings 737 "next generation" van TUI fly, die reeds over geavanceerde technologie beschikken. De Boeing 737 MAX combineert technologische superioriteit met vluchtefficiëntie:

  • Minder uitstoot, minder lawaai: de 737 MAX zorgt voor 14% minder CO2-uitstoot. De geluidscontouren van het toestel worden met 40% gereduceerd ten opzichte van de vliegtuigen van de vorige generatie. Dit is een bijzonder positieve evolutie voor de omwonenden van luchthavens. Ook de passagiers aan boord genieten van een stillere vlucht.
  • Nieuwe motor en verbeterde aerodynamica: een nieuw type motor, ontwikkeld op basis van ultralichte en zeer sterke materialen, zorgt voor een grotere duurzaamheid en schokvastheid. De nieuwe positie van de motor op de vleugel verbetert de luchtcirculatie. Daardoor verbruikt het toestel 14% minder brandstof.
  • Een grotere autonomie: de autonomie van de 737 MAX bedraagt 6.500 kilometer, hetzij de afstand tussen Brussel en de Canarische Eilanden, heen en terug (zonder refueling). Dat is een verhoging met 19% in vergelijking met de 737 "next generation". De split winglets zorgen voor een grotere opwaartse kracht dankzij een perfect evenwicht.

 

Gunther Hofman, Managing Director TUI fly Benelux: "Dankzij zijn efficiënte aerodynamica en zijn spitstechnologie bereikt de 737 MAX een ongeëvenaard niveau in de luchtvaart. Zijn prestaties sluiten perfect aan op de filosofie van TUI fly die gebaseerd is op efficiëntie, vernieuwing en duurzaamheid. Door te kiezen voor nieuwe vliegtuigen gaat TUI fly resoluut voor het modernste comfort voor haar reizigers en voor een kleinere impact op het milieu. Tegen de zomer van 2018 zal de vloot van TUI fly Benelux in totaal 41 vliegtuigen tellen."

Download foto’s in hoge resolutie van de 737 MAX van TUI fly op https://corporate.tui.be/nl/pers/beeldenbank

Gepubliceerd op 30 januari 2018