TUI Care Foundation en Unicef sluiten partnership voor noodhulp

TUI Care Foundation en UNICEF hebben een partnership gesloten. De samenwerking is voor vier jaar en richt zich op noodhulp en onderwijs. De overeenkomst maakt deel uit van het TUI Future Fund programma van de Foundation. De toegang tot onderwijs staat centraal in deze nieuwe samenwerking waarbij hulp wordt geboden in noodsituaties en de nasleep daarvan.


De overtuiging van UNICEF dat alle kinderen het recht hebben om te overleven en zich te ontwikkelen en volledig te ontplooien voor een betere wereld sluit perfect aan bij de ambitie van TUI Care Foundation om kinderen en jongeren in staat te stellen het beste uit zichzelf te halen.
 
Noodsituaties zoals aardbevingen of orkanen brengen vooral kinderen en gezinnen in gevaar en vormen een risico voor hun toekomst en welzijn. Daarom is het zeer belangrijk om onmiddellijk in te grijpen bij een ramp. UNICEF is actief in 190 landen over de hele wereld en is dus in de meeste gevallen meteen ter plaatse om zowel tijdens als na de ramp hulp te bieden.
 
Daarom heeft TUI Care Foundation ervoor gekozen samen te werken met UNICEF in het kader van het TUI Future Fund-programma, dat hulp voorziet voor kinderen en jongeren in nood wanneer een ramp toeslaat - vooral op vakantiebestemmingen.
 
Thomas Ellerbeck, voorzitter van de Raad van Toezicht van TUI Care Foundation, legt uit: “Bij een ramp zijn kinderen altijd de meest kwetsbare groep. Zij lopen het meeste risico op geweld, uitbuiting, ziektes en verwaarlozing. In de ergste gevallen dreigen volledige generaties kinderen van hun basisnoden op het vlak van gezondheid en onderwijs beroofd te worden, met rampzalige gevolgen voor hun toekomst en de toekomst van hun land. We zijn trots op onze samenwerking met UNICEF en in het bijzonder op onze bijdrage aan het wereldwijde noodhulpprogramma van UNICEF, dat streeft naar een betere toekomst voor jongeren wereldwijd.”
 
Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland, merkt op: “UNICEF kan haar missie om van deze wereld een betere plaats te maken voor kinderen niet vervullen zonder de steun van stichtingen gelinkt aan bedrijven. We zijn heel blij en dankbaar dat TUI Care Foundation ons helpt met deze levensbelangrijke taak. Elk kind heeft het recht om gezond en in een veilige omgeving op te groeien en zich te ontwikkelen. Onze gemeenschappelijke inspanningen zullen de meest kwetsbare kinderen helpen beschermen”.
 
Onderwijs en noodhulp hangen nauw met elkaar samen. Uit de cijfers van UNICEF blijkt dat ongeveer een kwart van de kinderen ter wereld in conflictgebieden of door rampen getroffen landen wonen. Voor kinderen in noodsituaties kan onderwijs essentieel of zelfs levensbelangrijk zijn. Scholen bieden kinderen een stabiele en veilige omgeving. Op lange termijn is onderwijs de sleutel tot economische groei en de bestrijding van armoede en ongelijkheid. Bovendien draagt onderwijs in belangrijke mate bij tot vrede en stabiliteit.
 
Ondanks de enorme voordelen is onderwijs vaak de eerste dienst die stopgezet wordt en de laatste dienst die heropgestart wordt in door crisis getroffen gebieden. Onderwijs is bovendien slechts goed voor minder dan 2% van de totale hoeveelheid humanitaire hulp. Handboeken en lespakketten voorzien of kindvriendelijke ruimtes installeren om onderwijs te kunnen aanbieden in rampgebieden kunnen dus een groot verschil maken voor de getroffen gemeenschappen.
 
TUI Care Foundation zet zich ook in voor UNICEF-programma's die onderwijs voorzien voor kansarme kinderen. De bedoeling is hen in staat te stellen toekomstige uitdagingen aan te gaan en van hen de best mogelijke volgende generatie te maken om zo sterkere gezinnen en een sterkere gemeenschap tot stand te brengen. Deze programma’s helpen overheden, gemeenschappen en ouders om ervoor te zorgen dat elk kind verplicht, gratis en kwaliteitsvol onderwijs krijgt.
 
 

Over TUI Care Foundation
TUI Care Foundation wil de positieve impact van toerisme vergroten door samenwerkingen en projecten te ondersteunen die nieuwe kansen creëren voor de jonge generatie en zo bijdragen aan de ontwikkeling van vakantiebestemmingen wereldwijd. Door vakantiegangers kennis te laten maken met goede doelen, stimuleert TUI Care Foundation de opleiding en scholing van jongeren om hen nieuwe kansen en vooruitzichten te bieden, de bescherming van de natuur en het milieu op vakantiebestemmingen en een duurzaam bestaan op bloeiende bestemmingen waar de lokale bevolking alleen maar baat kan hebben bij toerisme. TUI Care Foundation werkt internationaal maar handelt lokaal. De stichting werkt nauw samen met lokale en internationale organisaties om op een zinvolle manier een blijvende impact te hebben. Deze liefdadigheidsstichting draagt transparantie en het efficiënt gebruik van middelen hoog in het vaandel. Daarom gaat 100% van de donaties naar partners en projecten en worden alle operationele kosten gedekt door TUI. TUI Care Foundation is opgericht door TUI, wereldwijd marktleider in de toeristische sector, en is gevestigd in Nederland.

 

Gepubliceerd op 25 mei 2018