Back TUI school

Op 3 september gaan in België honderdduizenden kinderen opnieuw naar school, een dag waarop het kind dus extra centraal staat. TUI wil dit aangrijpen voor een Facebook-actie ten voordele van de TUI Care Foundation, die op diverse plaatsen ter wereld projecten steunt die kinderen toegang tot onderwijs bieden. De TUI Care Foundation werkt samen met diverse organisaties zoals UNICEF, Plan, Sefapane Community & Development Fund, Futouris en GIZ, die alle eenzelfde doelstelling delen: “Empowering Young People”.

De actie van TUI is heel eenvoudig: reizigers worden per mail uitgenodigd om op 3 september een foto van hun spruit op de eerste schooldag te posten op de TUI Facebookpagina. Iedereen wordt erover geïnformeerd dat hij op die manier 1 euro bijdraagt tot de diverse projecten van de TUI Care Foundation. TUI wil door een massale reactie van zijn reizigers een mooi bedrag kunnen overhandigen aan de TUI Care Foundation.  

TUI Care Foundation: “Om kinderen en jongeren het beste uit zichzelf te laten halen is onderwijs belangrijk. Daarom zorgen we ervoor dat 100.000 kansarme kinderen en jongeren in vakantiebestemmingen toegang krijgen tot goed onderwijs.”

 

Over TUI Care Foundation

Voortbouwend op het potentieel van het toerisme als motor voor wat een land te goede kan komen, ondersteunt de TUI Care Foundation partnerschappen en projecten die nieuwe kansen creëren voor de jonge generatie en bijdragen aan bloeiende bestemmingen over de hele wereld. De TUI Care Foundation verbindt vakantiegangers met goede doelen. Dit fonds creëert onderwijs- en opleidingsinitiatieven om perspectieven te bieden voor jongeren, de natuurlijke omgeving op vakantiebestemmingen te beschermen en een duurzaam levensonderhoud te voorzien waar lokale gemeenschappen nog meer van het toerisme kunnen profiteren. TUI Care Foundation werkt wereldwijd en is lokaal actief. Het bouwt voort op sterke partnerschappen met lokale en internationale organisaties om een ​​zinvolle en langdurige impact te creëren. Voor de TUI Care Foundation zijn transparantie en een efficiënt gebruik van fondsen van het grootste belang. Daarom gaat 100% van de donaties naar partners en projecten. Alle operationele kosten van de stichting worden door TUI gedekt. TUI Care Foundation werd in 2011 opgericht door TUI, de grootste toeristische onderneming ter wereld, en is gevestigd in Nederland.

Gepubliceerd op 30 augustus 2018