Alternatieve sneeuwvakantie in de lift

LIEFST 50% MEER BELGEN ZOEKT EXTREME WINTERBELEVING IN FINS LAPLAND

 

Het aantal Belgen dat tijdens de winter naar Fins Lapland reist, bereikt deze winter een nieuw record. Net als vorig jaar noteert TUI, de grootste toerismegroep van België, opnieuw de helft meer pakketreizen naar het hoge noorden. Mede door de zachtere winters in eigen land groeit de groep mensen die op zoek gaan naar de sfeer van een strenge winter die verder gaat dan op de traditionele wintersportvakantie.

 

De gekozen vakantiebestemmingen tijdens de winter lopen steeds verder uiteen: ofwel wordt er zon getankt ofwel zoeken we onthaasting in de kou. En voor een sterk groeiende groep reizigers mag dat in almaar extremere winteromstandigheden en met een complete winterbeleving. Zo is het aantal Belgen dat vakantie neemt in Lapland (Finland) op twee jaar tijd verdubbeld. Het sneeuwzekere Kittila, op zo’n 3 uur vliegen van Brussel, is een topper.

 

Fins Lapland is vooral in trek bij gezinnen met kinderen of beginnende skiërs die zich aangetrokken voelen door de vele skipistes die meestal minder steil zijn dan in de traditionele skioorden.

Belgen die voor dit soort vakantie kiezen, boeken meestal een totaalpakket waarin de populairste arrangementen zijn inbegrepen: de sneeuwtochten met huskyhonden of rendieren, de safari op een sneeuwscooter, icefloating (dobberen in het ijskoude meer), een diner aan een ijstafel in het Sneeuwhotel, de Finse sauna en een bezoek aan de rendierboerderij.

En natuurlijk is het Noorderlicht een attractie die de hele winter (bij helder weer) erg in trek is.

 

Nog enkele praktische weetjes:

Een week vakantie in het hoge Noorden, inclusief vlucht, verblijf in half pension en alle excursies, kan al vanaf 1399 euro.

TUI fly vliegt vanaf de kerstvakantie tot 10 maart 2019 rechtstreeks vanuit Brussel naar Finland op zondag.

In het totaalpakket krijgt de reiziger bij aankomst en tot het einde van zijn verblijf een thermisch pak om comfortabel te kunnen deelnemen aan alle activiteiten.

 

Gepubliceerd op 26 december 2018