TUI Group

TUI België maakt deel uit van TUI Group, de grootste reisorganisatie ter wereld. Bijna dertig miljoen vakantiegangers kiezen elk jaar om met TUI Group op vakantie te gaan. Die boeken ze online of in één van de 1.600 reisbureaus in Europa.

Fritz Joussen

Als ´s werelds grootste toerismegroep is TUI Group actief op ongeveer 180 bestemmingen wereldwijd. De onderneming heeft haar hoofdzetel in Hannover, Duitsland. Het aandeel van TUI Group is genoteerd op de FTSE 100 Index, de belangrijkste index van de London Stock Exchange, en op de Duitse open markt. In boekjaar 2019 noteerde TUI Group een omzet van € 19 miljard en een bedrijfsresultaat van € 893 miljard.

De Groep stelt zo’n 70.000 mensen over de hele wereld tewerk.

Aan het hoofd van de onderneming staat Chief Executive Officer Fritz Joussen.

TUI Group office

TUI Group biedt haar 27 miljoen klanten tal van diensten aan vanuit een portfolio dat de gehele toeristische waardeketen omvat:

  • 400 eigen hotels en resorts met premium merken zoals RIU, TUI Blue en Robinson
  • 15 cruiseschepen: topklasse zoals de MS Europa en de MS Europa 2, de Mein Schiff-vloot van TUI Cruises en Marella Cruises in het Verenigd Koninkrijk.
  • toonaangevende internationale touroperatormerken
  • 1.600 reisbureaus in Europa
  • 5 luchtvaartmaatschappijen met ongeveer 150 moderne vliegtuigen voor middellange en lange afstanden.
TUI Group structure

De touroperator- en verkoopactiviteiten van TUI Group zijn in drie regio's gegroepeerd: de noordelijke, de centrale en de westelijke regio. TUI België maakt deel uit van TUI Western Region.