Duurzaamheid

TUI Group speelt een belangrijke rol in de wereldwijde toerisme-industrie en is zich ervan bewust dat ze een belangrijke bijdrage kan leveren aan de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen. Met haar strategie ‘Better Holidays, Better World’ wil TUI de positieve impact van het toerisme versterken en de negatieve effecten verminderen. Zo blijven de bestemmingen een fijne plek om te wonen en aangenaam om te bezoeken.

 

De strategie van TUI Group berust op 4 pijlers: 

step lightly

De milieu-impact van onze eigen activiteiten verminderen.

- De luchtvaartmaatschappijen van TUI zijn gemiddeld 19% efficiënter dan de zes grootste Europese luchtvaartmaatschappijen.

- TUI fly is de eerste Belgische luchtvaartmaatschappij die met de Boeing 787 Dreamliner vliegt. Het toestel verbruikt 20% minder brandstof en heeft een 20% lagere CO2-uitstoot. TUI fly Benelux heeft vijf Dreamliners in haar vloot.

Make a difference

De positieve impact van vakanties voor de lokale gemeenschap en het milieu vergroten.

- In de afgelopen drie jaar verbleven meer dan 20 miljoen vakantiegangers in een duurzame accommodatie.

- 80% van de hotels die in eigendom zijn of beheerd worden door TUI Hotels & Resorts beschikt over een duurzaamheidscertificaat.

- TUI verkocht ruim één miljoen TUI Collection-excursies. Deze excursies voldoen aan strenge duurzaamheidseisen, bieden voordelen aan de lokale bevolking en beschermen het milieu.

Lead the way

Voorop lopen en investeren in de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen.

-  Elk jaar investeert TUI tien miljoen euro voor een positieve impact van het toerisme op de vakantiebestemmingen.

TUI Care Foundation ondersteunt partnerschappen en projecten die nieuwe kansen creëren voor de lokale jonge generatie en die zo bijdragen aan welvarender vakantiebestemmingen.

care more

De beste werkplek creëren…

- Een werkplek waar medewerkers gepassioneerd zijn in wat ze doen.

- Het internationale Global 360-programma werd gelanceerd om internationale loopbaanontwikkeling binnen TUI Group te bevorderen.

Nog meer info hier.

Download hier het duurzaamheidsverslag van TUI Group.