Duurzaamheid

TUI Group speelt een belangrijke rol in de wereldwijde toerisme-industrie en is zich ervan bewust dat ze een belangrijke bijdrage kan leveren aan de duurzamere ontwikkeling van vakantiebestemmingen. Met haar strategie ‘Tourism: a force for good’ wil TUI zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen en de positieve sociaal-economische impact van het toerisme op de vakantiebestemmingen maximaliseren.

Het programma voor duurzamere ontwikkeling steunt op 3 pijlers: People, Planet, Progress.

sustainability

 

people

PEOPLE 

Dit luik heeft tot doel om de positieve sociaal-economische impact van het toerisme voor de lokale bevolking op de vakantiebestemmingen te maximaliseren. Hiervoor zal TUI Group in 2024 jaarlijks 10 miljoen euro inzamelen via haar stichting, de TUI Care Foundation. Dit geld zal worden gebruikt om de opleiding van jongeren te verbeteren, de natuurlijke omgeving van de bestemmingen te behouden en lokale gemeenschappen vooruit te helpen.
Meer informatie over de TUI Care Foundation vindt u
hier.

planet

PLANET

De belangrijkste pijler van het duurzaamheidsprogramma is de reductie van de uitstoot binnen alle activiteiten van de groep. Hiervoor werd een plan opgesteld met een ambitieuze doelstelling ten opzichte van referentiejaar 2019. TUI engageert zich om dit doel tegen 2030 te bereiken bij zowel de luchtvaartmaatschappijen, de TUI-hotels als de TUI-cruiseschepen. Daarnaast beoogt TUI om uiterlijk in 2050 klimaatneutraliteit (‘Net-Zero-emission’) te bereiken voor het hele bedrijf en voor de toeleveringsketen. Het volledige duurzaamheidsprogramma is beoordeeld en goedgekeurd door het onafhankelijke Science Based Targets initiative (SBTi).

progress

PROGRESS

Om de transformatie naar duurzamer toerisme te versnellen heeft TUI een onafhankelijk label geïmplementeerd als keurmerk voor hotels die aan de duurzaamheidscertificeringsstrategie voldoen. Sinds 2015 zijn er al 54 miljoen vakanties doorgebracht in gecertificeerde duurzame hotels.

Ook op het domein van de excursies op de bestemming is er verandering aan de gang. TUI was het eerste bedrijf in de sector dat wereldwijde duurzaamheidsnormen toepaste in zijn excursie-aanbod. TUI Musement is ook gecertificeerd volgens de criteria van de Global Sustainable Council.

Nog meer info hier.

Download hier het duurzaamheidsagenda van TUI Group.