Feiten & cijfers

Gerard Brackx

Historiek

In 1956 beslist Oostendenaar Gérard Brackx om met een autocar van zijn schoonvader reizen te organiseren.

In 1971 richt hij touroperator Jetair op. Aanvankelijk brengt hij, als Spanje-specialist, Belgische vakantiegangers met het vliegtuig naar Benidorm en Mallorca. In de daarop volgende jaren wordt het aanbod gediversifieerd en wordt Jetair een polyvalente touroperator.

In de jaren negentig wordt Jetair de nummer 1 van de Belgische touroperators op het gebied van vliegvakanties. Door de groei van het bedrijf beslist Jetair in 1995 om een groter kantoorgebouw te huren, het "JetCenter", nog steeds het hoofdkantoor van TUI in Oostende.

In 1996 verwerft de Duitse toeristische groep TUI AG een belang van 30% in het bedrijf. In datzelfde jaar ontwikkelt Jetair een aanbod voor auto- en skivakanties. Drie jaar later wordt het assortiment uitgebreid met citytrips. 

Brochures
Jetairfly

In 2001 wordt TUI 100% aandeelhouder van Jetair. De schaalvergroting biedt heel wat voordelen voor het bedrijf, zoals merkbekendheid, nieuwe producten, nieuwe brochures, enz. In deze periode doet het beroemde logo, de TUI-“smile”, zijn intrede.

In 2007 fuseert TUI AG in 2007 met de Engelse touroperator First Choice Holidays PLC. Het nieuwe moederbedrijf wordt TUI Travel PLC. Het bedrijf werkt een nieuwe internationale strategie uit en groepeert verschillende toeristische bedrijven van TUI. In lijn met deze strategie clusteren TUI Nederland en TUI Belgium begin 2014 tot TUI Benelux.
Beide organisaties blijven hun eigen markt bedienen, maar werken op veel gebieden nauw samen en profiteren van de gecombineerde schaalgrootte

TUI Zaventem

Eind 2014 fuseren TUI Travel PLC en TUI AG tot TUI Group, de huidige moedermaatschappij.

In oktober 2016 worden de merknamen Jetair, Jetaircenter en Jetairfly omgedoopt tot TUI. Deze naamsverandering maakt deel uit van de internationale strategie van TUI Group om wereldwijd onder één merknaam te opereren.

Management TUI Western Region

TUI Western Region omvat de activiteiten van TUI in België, Frankrijk, Nederland en Marokko. De strategische doelstellingen van TUI Western Region worden vastgelegd binnen de TUI Western Region Board. Deze Board bestaat uit de volgende leden:

Elie Bruyninckx


Elie Bruyninckx

CEO TUI Western Region

Gunther Hofman


Gunther Hofman

Managing Director TUI fly Western Region

Brianne Jegerings


Brianne Jegerings

General Counsel TUI Western Region

Arjan Kers


Arjan Kers

General Manager TUI Nederland

Frans Leenaars


Frans Leenaars

TUI Western Region Marketing Director

Joeri Bossuyt


Joeri Bossuyt

TUI Western Region Technology Director

Ivan Smeets


Ivan Smeets

TUI Western Region & TUI Aviation HR Director

Wim Van Besien


Wim Van Besien

TUI Western Region Finance Director

Kathleen Van Boxelaer


Kathleen Van Boxelaer

TUI Western Region Communications, External Affairs & Sustainability Director

Sofie Van den Driessche


Sofie Van den Driessche

General Manager TUI Belgium

Dirk Van Holsbeke


Dirk Van Holsbeke

General Manager TUI France