TUI fly versterkt haar aanwezigheid op Brussels South Charleroi Airport

Nieuwe bestemmingen, meer vluchten, een vijfde vliegtuig en 90 arbeidsplaatsen. Voor het zomerseizoen 2017 voorziet de Belgische luchtvaartmaatschappij TUI fly een versterking van haar aanwezigheid op de luchthaven van Charleroi. Er komen 6 nieuwe bestemmingen bij en de vluchtfrequenties van 5 bestaande lijnen worden verhoogd. Om die groei van de activiteiten in goede banen te leiden, zal TUI fly in Charleroi een vijfde vliegtuig inzetten en het cabinepersoneel met 90 mensen uitbreiden.

Zomer 2017: 6 nieuwe bestemmingen en meer vluchten voor 5 bestaande lijnen

Vanaf volgende zomer zal TUI fly op 6 nieuwe bestemmingen vliegen vanuit Charleroi: Napels en Triëste (Italië), Essaouira en Ouarzazate (Marokko), Hurghada (Egypte) en Sarajevo (Bosnië-Herzegovina). Bovendien worden de vluchtfrequenties verhoogd voor vakanties aan de Costa del Sol en komen er 4 vluchten per week naar Malaga. De Marokkaanse lijnvluchten (Casablanca, Nador, Tanger en Oujda) worden eveneens uitgebreid met een extra dag per week.Dankzij de nieuwe lijnen kunnen de touroperators TUI en Sunjets.be vanuit Charleroi pakketreizen (vlucht + hotel) naar Napels, Hurghada en Malaga aanbieden.

Het komende zomerseizoen zal de luchtvaartmaatschappij 28 bestemmingen en 8 landen aandoen (Spanje, Frankrijk, Griekenland, Marokko, Algerije, Bosnië-Herzegovina, Egypte en Italië).

Aanwervingscampagne voor cabinepersoneel

Wegens de uitbreiding van haar activiteiten in Charleroi heeft TUI fly steeds meer cabinepersoneel nodig. In 2015 ging er al een grote campagne van start om airhostessen en stewards voor de uitvalsbasis Charleroi aan te werven. Met de ontplooiing van haar activiteiten voor het zomerseizoen 2017 is TUI fly momenteel op zoek naar 90 extra medewerkers uit de regio, hoofdzakelijk cabin crew members (cabinepersoneel).

2008 - 2016 : 8 jaar succesvolle aanwezigheid van TUI in Charleroi

Exact 8 jaar geleden zette de toeristische groep TUI letterlijk zijn koffers neer in de luchthaven van Charleroi. De touroperator TUI (toen nog Jetair) bood vakanties aan naar Tenerife en Gran Canaria, twee populaire vakantiebestemmingen van de Belgen. De luchtvaartmaatschappij TUI fly (het vroegere Jetairfly) positioneerde zich met een Boeing 737-800 en lanceerde 4 nieuwe bestemmingen. Dat kende veel succes en al snel kwamen er in Charleroi Boeings bij, zodat het aantal vluchten de volgende jaren werd vergroot. De aanwezigheid van de luchthaven droeg bij tot de economische ontwikkeling van de regio. De keten van reisbureaus TUI (toen nog Jetaircenter) vestigde dan ook een filiaal in de terminal van Charleroi Airport.

Sinds 2008 zijn niet minder dan 4.400.000 reizigers van TUI in Charleroi opgestegen en geland. Als we het zomerseizoen 2016 vergelijken met het eerste zomerseizoen (2009) waarin TUI vanuit Charleroi opereerde, stellen we vast dat er 4,5 keer meer passagiers en 3 keer meer bestemmingen zijn (van 7 naar 22).

Erik Follet, Director Flight Planning TUI fly: "Het dynamisme en de ambities van de luchthaven laten ons toe om zowel onze low cost als onze toeristische activiteiten te ontwikkelen. Sinds 2008 hebben we het aantal bestemmingen en de vloot uitgebreid, waardoor Charleroi nu de belangrijkste regionale basis is voor onze Belgische activiteiten. Door onze aanwezigheid in Charleroi te versterken, komen wij tegemoet aan de vraag van reizigers die vanuit hun eigen regio willen vertrekken."

Nieuwe lijnen vanaf de zomer van 2017

• Napels (Italië): 2x/week (donderdag en zondag), vanaf € 29
• Triëst (Italië): 2x/week (vrijdag en zondag), vanaf € 29
• Essaouira (Marokko): 1x/week (vrijdag), vanaf € 49
• Ouarzazate (Marokko): 1x/week (vrijdag), vanaf € 49
• Hurghada (Egypte): 2x/week (dinsdag en zaterdag), vanaf € 99
• Sarajevo (Bosnië-Herzegovina): 2x/week (maandag en vrijdag), vanaf € 29

Extra vluchten voor 5 bestaande lijnen

• Malaga (Spanje): 3x/week (woensdag, vrijdag en zondag), vanaf € 49
• Casablanca (Marokko): 6x/week (elke dag behalve zaterdag), vanaf € 49
• Nador (Marokko): 4x/week (maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag), vanaf € 49
• Tanger (Marokko): 4x/week (maandag, woensdag, donderdag en zaterdag), vanaf € 49
• Oujda (Marokko): 4x/week (maandag, woensdag, donderdag en zaterdag), vanaf € 49

Vanaf nu boekbaar op www.tuifly.be of via je reisagent.

Aanwervingscampagne: TUI fly is op zoek naar 90 bemanningsleden

Hoe solliciteren? Ga naar de website https://corporate.tui.be/nl/jobs/cabin-cockpit-crew
Goed om te weten: TUI fly werft ook jobstudenten (vanaf 18 jaar) aan tijdens de schoolvakanties (identieke opleiding). Deze afwisselende functie omvat heel wat verantwoordelijkheden. Ervaring is niet vereist want de luchtvaartmaatschappij bereidt je door middel van een intensieve opleiding op deze job voor en daarnaast word je door ervaren collega’s begeleid.

Gepubliceerd op 12 december 2016