MEER BELGEN KIEZEN VOOR KERST ONDER SPAANSE ZON EN VOOR EXOTISCH NIEUWJAAR

Spanje is de komende kerstvakantie de absolute favoriet van de reizende Belg. Net geen 60% van alle vliegreizen in de kerstperiode gaat richting de Costa’s of de Spaanse eilanden. TUI, de grootste toerismegroep van het land, heeft dan ook 12 extra vluchten ingelegd. Opvallend is daarnaast dat de Caraïben in het bijzonder tot de verbeelding spreken als decor om de jaarwissel te vieren. 1 op 6 vakantiegangers reist in de tweede week van de kerstvakantie naar de Dominicaanse Republiek of Mexico.TUI noteert in deze periode overigens 15% meer vliegvakanties naar de zon dan in dezelfde periode vorig jaar.

Kerstcadeaus uitdelen onder de Spaanse zon, het is dit jaar de absolute favoriet van de Belgische vakantieganger. De Spaanse Costa’s en de Canarische Eilanden trekken in de eerste week van de kerstvakantie meer dan de helft (bijna 60%) van alle Belgische vakantiegangers. Dat is 40% meer dan tijdens de tweede week met daarin oudjaar en nieuwjaar.
Om aan deze grote vraag te voldoen, voert luchtvaartmaatschappij TUI fly 4 extra vluchten uit naar Tenerife, 6 naar Alicante en 2 naar Malaga, telkens bovenop het vaste, reeds uitgebreide vluchtschema.
 
Voor de jaarwissel zoekt de Belg dan weer een andere sfeer dan met Kerstmis. In de tweede week van de kerstvakantie scoren de Caraïben sterk, namelijk 27% hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. 1 op 6 Belgische zonnekloppers verblijft dan op de Dominicaanse Republiek of in Mexico.
Ook populair is Gambia dat zijn reizigersaantal uit België bijna verdubbeld ziet.
 
Dit jaar noteert TUI fly in de eindejaarsperiode ook een stijging van 12% voor de formule Fly Deluxe. Een gepersonaliseerde service en een hoger comfort aan boord van het vliegtuig zijn extra’s die meer mensen zich na een jaar hard werken blijkbaar graag veroorloven.
 
60% van de vakanties tijdens de kerstperiode bij TUI zijn vliegreizen. De autovakanties (de resterende 40%) spelen zich vooral af in eigen land.
Duitsland en Frankrijk vervolledigen de top 3.

 

Top 5 Vliegvakanties                      Top 5 Vakantieregio’s                   Top 5 Autovakanties
1) Spanje                                        1) Tenerife                                       1) België
2) Dominicaanse Republiek             2) Costa Blanca                               2) Duitsland
3) Mexico                                       3) Costa del Sol                               3) Frankrijk
4) Egypte                                       4) Gran Canaria                               4) Nederland
5) Marokko                                     5) Cancun (Mexico)                        5) Luxemburg

Gepubliceerd op 14 december 2017