Krokusvakantie: steeds meer Belgen willen een winterbreak

De Belg hecht steeds meer belang aan de krokusvakantie. Voor velen is het de gelegenheid bij uitstek om tijdens de winter wat vitamine D op te doen en er met het gezin even tussenuit te zijn. Het aantal pakketreizen (vlucht + hotel) kent bij TUI een groei van 10% ten opzichte van de krokusvakantie 2018. 55 % van de reizigers vertrekt volgende week met het vliegtuig naar de zon, 33% gaat skiën en 12% kiest voor een citytrip.

 

De wekenlange zonneschijn in België loopt op zijn laatste benen: tijdens de krokusvakantie zal de hemel weer grijs kleuren. Vakantiegangers die voor een week zon hebben geopteerd, hebben de juiste beslissing genomen. Bij TUI, de grootste touroperator van het land, vertrekken 10% meer pakketreizigers dan tijdens dezelfde vakantie, vorig jaar.

 

De Belg heeft duidelijk nood aan een winterbreak en kiest vooral voor bestemmingen met gegarandeerd hoge temperaturen zoals Spanje en de Noord-Afrikaanse landen. Egypte is veruit de sterkste groeier en verdubbelt zijn aantal bezoekers tegenover vorig jaar.  

Maar ook de exotische bestemmingen blijven sterk in trek. De Dominicaanse Republiek zal 40% meer TUI reizigers verwelkomen. Steeds meer Belgen ontdekken ook Kaapverdië. De eilandengroep is aantrekkelijk door de uitgestrekte stranden, het authentiek kader en de recente, zeer moderne hotels. Kaapverdië heeft voor een korte vakantie van 1 week nog een extra troef t.o.v. de Caraïben: op nauwelijks 6 uur vliegen en met slechts 2 uur tijdverschil ben je sneller ter plaatse en kom je zonder jetlag terug thuis.

 

Top 5 van de favoriete landen voor vliegvakanties:

 1. Spanje
 2. Egypte
 3. Marokko
 4. Kaapverdië
 5. Dominicaanse Republiek

 

Door de sneeuwzekerheid tijdens deze periode van het jaar is de krokusvakantie het topseizoen bij uitstek voor een skivakantie. De meerderheid van de Belgen zoekt traditioneel de Franse skistations op. Ook dit jaar gaat meer dan 50% van de skifanaten richting Franse Alpen. De grootste groeibestemming is Oostenrijk. Eén op vier reizigers kiest voor de gezelligheid van de Oostenrijkse skigebieden, vaak ook met het vliegtuig om snel te plaatse te zijn. Luchtvaartmaatschappij TUI fly verzorgt vluchten van Antwerpen naar Innsbruck.

 

Top 5 van de favoriete skibestemmingen:

 1. Frankrijk
 2. Oostenrijk
 3. Duitsland
 4. Italië
 5. Zwitserland

 

Wie slechts enkele verlofdagen wil opnemen kiest vaak voor een citytrip. De klassiekers doen het weer uitstekend en Londen, in 2018 al de meest bezochte stad bij de TUI reizigers, kent ook nu de grootste groei.  Door de naderende Brexit en het goedkope pond is deze periode voor velen een uitstekende gelegenheid om de Britse hoofdstad op te zoeken.

 

Top 5 van de favoriete citytrips:

 1. Londen
 2. Parijs
 3. Rome
 4. Barcelona
 5. Lissabon
Gepubliceerd op 26 februari 2019