Betaalbare trend voor het najaar: all-in cruise vanuit Dubai

Sinds twee jaar is Dubai ‘the place to be’ voor trendy reizigers op zoek naar iets anders dan de najaars- of winterklassiekers. ‘Cruises by TUI’, onderdeel van TUI Belgium, de grootste reisorganisatie van het land, biedt drie verschillende cruises aan vanuit Dubai. Naast het bezoek aan Dubai wordt er aangemeerd op de grote namen van de Verenigde Arabische Emiraten. De Perzische Golf in 1 reis van 9 dagen klinkt duur maar is het niet: een all-in cruise van een week houdt qua prijs gelijke tred met een klassieke vakantie in het zuiden.


TUI merkt dat de trend voor de komende maanden vooral gaat naar bestemmingen met een exotisch karakter en gegarandeerd goed weer maar niet noodzakelijk naar de andere kant van de wereld. Het Midden-Oosten beantwoordt perfect aan die voorwaarden. TUI biedt op Dubai zowel hotels, rondreizen als cruises aan.

Ook bij ‘Cruises by TUI’, de tak binnen TUI Belgium die instaat voor scheepvaarttoerisme, ligt de focus voor het najaar en de winter op Dubai, intussen uitgegroeid tot een zeer trendy vakantiebestemming met een mooi evenwicht tussen glamour en een aantal belangrijke toeristische sites. Een cruise langs de Perzische Golf maakt de reis nog intenser want ook andere Golfstaten als Qatar, Oman, Abu Dhabi en zelfs Saoedi Arabië worden bezocht.

Na een stadstoer van Dubai breng je op de cruise van MSC Virtuosa, de rederij met een internationaal publiek aan boord, een bezoek aan klinkende namen als Qatar, Bahrein en Abu Dhabi. Wie een Premium all-in cruise reserveert op Mein Schiff, de Duitstalige cruisemaatschappij van TUI, krijgt bij aankomst niet alleen een Dubai city tour aangeboden, maar zelfs een exclusieve lunch in het restaurant van de Burj Khalifa, met zijn bijna 830 meter het hoogste gebouw ter wereld. 

Informatie over Cruises by TUI kan worden ingewonnen bij de reisagent of op https://www.tuitours.com/be-nl/rondreizen?query=cruise.

Cruises by TUI wil trouwens komaf maken met enkele verkeerde percepties rond cruises:

1) cruises zijn duur.

Een reis van 9 dagen met een luxueuze vlucht met Emirates en een week cruise in vol pension kan al voor € 1280 persoon. En voor € 1404 heb je op Mein Schiff zelfs een premium all-in drankenpakket aan boord inbegrepen. De prijs van deze cruise is zelfs interessanter dan menig klassiek all-in viersterrenhotel op een zuiderse winterbestemming.

 2) cruises zijn de reisformule van de senioren.

Een groot deel van het publiek dat bij TUI een cruise boekt, is jonger dan 50 en je treft zelfs families met kinderen aan boord. Voor wie talrijke reisbestemmingen op zijn verlanglijstje heeft, biedt een cruise de mogelijkheid om verschillende bestemmingen af te vinken tijdens één reis, een enorme tijdswinst en in de meest comfortabele omstandigheden.

3) een cruise is een luie luxevakantie met animatie maar zonder culturele meerwaarde.

Een cruise combineert altijd verschillende pleisterplaatsen met een grote toeristische aantrekkingskracht. Bij elke aanleghaven krijgt de reiziger voldoende tijd om van boord te gaan en de bestemming te verkennen, op eigen houtje of georganiseerd door de maatschappij zelf. Het omgekeerde is dus waar: weinig reizigers leggen vanuit een vast hotel evenveel bezoeken af als de cruisereiziger. 

Gepubliceerd op 15 september 2023