TUI Sports organiseert begeleide wandelvakanties op vijf bestemmingen

Wandelen is in Vlaanderen aan een enorme opmars bezig met honderden wandelclubs die samen zo’n 60.000 leden tellen. Voor veel sportievelingen is wandelen niet enkel een weekendactiviteit. Ze zoeken die beleving ook op hun vakantiebestemming. Op de Fiets- en Wandelbeurs die op 2 en 3 maart doorgaat in Flanders Expo in Gent, zal ook TUI Sports aanwezig zijn, het onderdeel van touroperator TUI dat reizen met een sportieve activiteit organiseert. TUI Sports heeft het aanbod wandelvakanties dit jaar uitgebreid naar 5 topbestemmingen in Spanje, Portugal en Turkije. Centraal staat een actieve vakantie waarbij men in het gezelschap van andere Vlaamse wandelliefhebbers de natuur van dichtbij ervaart.

Op de website van www.wandelsportvlaanderen.be is meteen duidelijk hoe sterk wandelen leeft in Vlaanderen: er zijn liefst 350 wandelclubs met samen zo’n 60.000 leden en elk jaar nemen 1.500.000 Vlaamse sportievelingen deel aan een georganiseerde wandeling.

TUI, de grootste reisorganisatie van het land, merkt datzelfde enthousiasme bij de reizigers: excursies in de natuur doen het op alle bestemmingen uitstekend. Echte wandelaars willen op hun vakantieplaats zoveel mogelijk actief genieten van de omgeving. Om aan die vraag tegemoet te komen, organiseert TUI Sports dit jaar vijf groepsreizen van een week voor een groep van 20 à 25 individuele wandelaars. Deze wandelvakanties zijn gepland tijdens de maanden met gematigde temperaturen: maart, mei, juni, september en oktober. Standaard bij elke reis is een verblijf van 7 nachten in een centraal gelegen kwaliteitshotel met minstens 4 sterren en op basis van half pension. Tijdens die week worden er vijf unieke wandelingen georganiseerd onder de deskundige leiding van een ervaren wandelgids. Bij elke wandeling, die varieert tussen 5 en 12 kilometer, is een lunch inbegrepen.

Vorig jaar organiseerde TUI Sports voor het eerst drie succesvolle wandelvakanties op de Costa Brava, het Griekse eiland Samos en het Canarische eiland El Hierro. Elk jaar wil TUI Sports sportieve vakanties aanbieden naar nieuwe bestemmingen die de reiziger ‘off the beaten track’ verkent. Deze zijn toegankelijk voor een groot publiek, want een goede fysische basisconditie volstaat. Ook de groepsbeleving onder deelnemers met gelijklopende interesses is vaak een doorslaggevend element om voor deze formule te kiezen.

Wandelvakanties voor individuele reizigers

Dit jaar gaan er 5 wandelvakanties door tussen maart en oktober, telkens op een zonnige, zuiderse bestemming:

  • Nerja (Costa del Sol) van 18 tot 25 maart 2024. Deze regio biedt prachtige uitzichten op de bergen. Er wordt gewandeld van de Sierra Tejeda tot de schilderachtige goudgele kust, op de uiterst populaire Caminito del Rey en over de Zijderoute tot de Grotten van Nerja.
  • Costa Dorada in de Spaanse regio Catalonië, van 12 tot 19 mei 2024. Op het gevarieerde programma staan wandelingen van schilderachtige kustlijnen tot de bergkammen van de Sierra de Cardo, van pittoreske bergdorpjes tot de delta van de Ebro.
  • Mallorca van 9 tot 16 juni 2024. Het grootste eiland van de Balearen staat bekend om zijn prachtige landschappen, zijn charmante dorpen en zijn mediterrane sfeer. De grote variatie op het eiland wordt tijdens de wandelingen duidelijk: van de top van de Puig de Bonany naar de kustlijn van Son Real, van het schiereiland van Alcúdia naar het karstlandschap rond Lluc. En als kers op de taart de vallei van Sóller.
  • Madeira van 2 tot 9 september 2024. Het “bloemeneiland” herbergt een enorme diversiteit: van de top van de Pico Ruivo (1850 m) naar de oevers van de Ribiero Frio, van het schiereiland San Lourenço naar de Levadas van de 25 fonteinen. En als kers op de taart het idyllische buureiland Porto Santo.
  • Egeïsche Kust (Turkije) van 13 tot 20 oktober 2024. De schitterende regio van Fethiye aan de zuidwestkust biedt weelderige landschappen: van de Blue Lagoon tot de top van de Göcek-piek, van het spookdorp Kayakoy tot Cleopatra’s Bath Bay, van het startpunt van de Lycian Way tot de Carian Trail.

Meer informatie over de wandelvakanties op https://www.tui.be/nl/sportvakanties/wandelvakanties. De prijs voor een week, alle wandelingen, transfers en maaltijden inbegrepen, varieert van €1190 tot €1599 per persoon.

Wandelvakanties voor wandelclubs

Wandelclubs die zelf het reisgezelschap al hebben samengesteld, kunnen bij TUI Sports terecht voor een wandelvakantie op maat. De club bepaalt de bestemming en de moeilijkheidsgraad. TUI Sports zorgt voor de vluchten, het hotel, de  transfers en de begeleide wandelingen. Contact: sports@tui.be.

TUI Sports bevindt zich op de Fiets- en Wandelbeurs te Gent op stand F.23 in aanwezigheid van wandelbegeleider Rob Vanderhaeghe. 
 

TUI Sports is een onderdeel van touroperator TUI en organiseert vakanties met een actief en sportief karakter. Naast wandelvakanties zijn er ook fietsvakanties, padelvakanties, yogavakanties en zelfs triatlonvakanties op zonnige bestemmingen. Daarnaast biedt TUI Sports ook marathonreizen, met rugnummer, aan voor deelnemers aan de grote marathons in diverse wereldsteden. TUI Sports verzorgt ook voetbalreizen, ticket inbegrepen, naar topmatches in Europa. 

Gepubliceerd op 29 februari 2024