6 miljoen passagiers TUI hebben via Brussel-Charleroi gereisd

TUI en de luchthaven van Brussel-Charleroi vieren 10 jaar samenwerking.

De Belgische luchtvaartmaatschappij TUI fly (vroeger Jetairfly) en de luchthaven van Brussel-Charleroi werken al 10 jaar succesvol samen. 6 miljoen passagiers van TUI maakten de afgelopen jaren gebruik van deze Waalse luchthaven. TUI fly kent een constante groei en vandaag zijn er reeds 4 Boeings 737 in Charleroi gestationeerd. In 2008 werden nieuwe lijnen ingelegd en nieuwe bestemmingen aangeboden aan de Belgische reizigers; in de loop der jaren werden de activiteiten uitgebreid en dit jaar is het aantal passagiers van TUI fly in Brussel-Charleroi met 10% gestegen. Met 24 bestemmingen is Brussel-Charleroi trouwens de grootste regionale luchthaven van de maatschappij.

 

Tien jaar geleden, op 24 oktober 2008, vestigde TUI (ex Jetair), toen reeds de grootste toeristische groep in België, zich in de luchthaven van Brussel-Charleroi in het kader van de uitbreiding van haar activiteiten. De luchtvaartmaatschappij TUI fly (ex Jetairfly) stationeerde er een Boeing 737-800 en lanceerde 4 nieuwe bestemmingen (Oujda en Nador in Marokko, en Tenerife en Gran Canaria op de Canarische Eilanden). Met die nieuwe lijnen bood touroperator TUI een all-invakantieprogramma aan vanuit de Waalse luchthaven naar Tenerife en Gran Canaria (Canarische Eilanden), twee populaire bestemmingen van de Belgen. Dat kende veel succes en al snel kwamen er in Charleroi Boeings bij, zodat het aantal vluchten de volgende jaren werd vergroot.

 

Vandaag is het succes bewezen, want de voorbije 10 jaar maakten 6 miljoen passagiers van TUI gebruik van de luchthaven van Charleroi. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren constant gegroeid en TUI fly heeft haar capaciteit in 2018 nog met 10% uitgebreid ten opzichte van 2017. Sinds 2008 hebben de dynamiek en de ambities van de luchthaven TUI toegelaten haar activiteiten als luchtvaartmaatschappij én als touroperator verder te ontwikkelen, waardoor Charleroi haar belangrijkste regionale luchthaven in België is geworden. Tijdens het winterseizoen 2018-2019 zullen 4 vliegtuigen gestationeerd worden op de luchthaven van Charleroi, die op 24 bestemmingen zullen vliegen.

 

TUI fly vliegt als enige Belgische luchtvaartmaatschappij vanuit alle luchthavens van het land. De regionale luchthavens zijn zeer belangrijk voor de activiteiten van de luchtvaartmaatschappij. De luchthaven van Brussel-Charleroi beantwoordt aan de vraag van veel reizigers naar de populairste vakantiebestemmingen. Op die manier kunnen de reizigers de drukte van de hoofdstad vermijden. Daarnaast zijn de afstanden op de regionale luchthaven veel beperkter, zowel tussen de parkings en de check-in als in het luchthavengebouw zelf.

 

Toen TUI zich in 2008 in Charleroi vestigde, kwamen er 45 nieuwe banen bij. Vandaag werken er meer dan 100 medewerkers in Brussels South Charleroi Airport. Als gevolg van de groei van haar activiteiten op de Waalse luchthaven werft TUI fly regelmatig stewardessen, stewards en piloten aan. Om de activiteiten van 2019 in Charleroi te verzekeren, werden onlangs 100 nieuwe collega’s in dienst genomen. 

Gepubliceerd op 24 oktober 2018